Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plešivec – Bretka – Kečovo – Domica – Plešivec

Diskusná téma K článku: Plešivec – Bretka – Kečovo – Domica – Plešivec

Čím som starší, tým častejšie počúvam: "Načo chodíš kade tade, čo nejdeš len sem, do Malých Karpát? Načo musíš ísť až 300 km od Bratislavy a na dôvažok v noci vlakom?" Alebo: "Prečo takú dlhú túru plánuješ? Nie je leto a ty chceš spať v stane? Si normálny, to nezvládneš, máš už svoj vek, nepotrebuješ si nič dokazovať!" Preto na takéto reči najradšej odpovedám absolvovaním aspoň dvojdňového vandra dakde ďaleko a je mi jedno, či je zima, či je mráz, či je teplo, či je dážď! Jednoducho idem!

Alexander

Perfektne, Tono, navyše v blízkej dobe budem chodiť pracovne do Ardova, automaticky som hľadal niečo zaujímavé v okolí a tak tvoj článok prišiel ako na objednávku (najprv sa však musím vystrábiť zo zápalu priedušiek...).
A ten úvod - pokiaľ si to nehovoríš sám, tak to je ešte O.K. :-)

Boro

Pekne,Tóno, pekne. Hneď už rána také potešenie. Dobre sa to čítalo, dobre sa to prežívalo a to aj preto, že väčšinu tvojej trasy som tiež už párkrát prešiel. Ale láka ma to tam zasa.

Adina

Tiez sa vo svojom okoli stretavam s poznamkami naco tak daleko, naco spacim vlakom. Clankom si mi pripomenul miesta, ktore poznam. Tono, kym sa da a nohy sluzia chod, tulaj sa, uzivaj.

Knor

Cas Tvojej trasy som siel vo februari 2012. Nocnym rychlikom do Tornale a autobusom na Neporadza-ustav. Siel som na Bukovinu, najvyssi "kopec" Bodvianskej pahorkatiny. Nato na sever kopcekmi. Bodvianska pahorkatina je nadherna. Kde-tu stare, casto opustene hospodarstva uprostred lesov a vsade vela zveri. Cez Zelezne a Gemersku Panicu do Bretky, prielom Muranky, Meliata, Plesivec. No do Plesivca som prisiel skoro, tak po modrej hore na planinu. Lenze sa zotmelo a chodnik bol pod snehom. Mal som baterku, ale po par bludeniach som od horarne zbehol do Gombaseku a po kolajach dosiel do Roznavy na polnocny vlak. Neviem, ci by som tak dlhu jednodnovu turu dal aj dnes :-? .

Haendel

Díky za skvělý článek se spoustou důležitých informací do terénu. I po delší odmlce kvalita článků neklesá a to je moc dobře :-)

Tono

Ahojte, vdaka vsetkym za Vase postrehy:)
Haendel, ano, je to viac ako rok, bolo treba si oddychnut aj od pisania:)
Pozdravujem!

Daulagiri

Ku Slovenskému krasu som pričuchol pred pár rokmi dvoma 1-dňovkami a veľmi sa mi páčilo. A viacero s tebou opísaných miest Tóno mám v pláne do budúcna navštíviť (prielom Muráňa, Kečovské lúky...) tak vďaka za inšpiráciu.
Inak ten areál pred jaskyňou Domica je úplná katastrofa!

Tono

Súhlas Mato, tzv. Domica resort je hrôza hrôz, kto toto povolil???

Pisek

Skvele citanie....moc pekny clanok ktory nielen potesil dusu ale aj inspiroval mysel.Presne taketo turistiky mam rad...luky kopceky a samoty...snad sa mi podari absolvovat cast trasy. Diky

PaliT

Oblasť priam srdcovka, článok presne podľa môjho gusta. :)
Pokračovanie poprosím.

Tono

Ahoj Pali, nieco dopisujem, ale z ineho pohoria :)

Wbk

Áno, aj mne sa toto čítaníčko páčilo. Ta néé?

SatelitHomer

chcem sa opýtať hlavne domácich pre ktorých je to ľahšie overiť.

ide mi o oblasť "Pod Poroňou, št. hr."
Tipujem že cez Kelčovský potom bude na hranici nejaký mostík alebo lavička. Je tam v dnešnej dobe?
aký široký je potok?

Pencurák

Nie je tam žiadny mostík,pretože ten potok v pohode preskočíš (fotené v apríli 2017).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov