Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plešivec – Bretka – Kečovo – Domica – Plešivec

Diskusná téma K článku: Plešivec – Bretka – Kečovo – Domica – Plešivec

Čím som starší, tým častejšie počúvam: "Načo chodíš kade tade, čo nejdeš len sem, do Malých Karpát? Načo musíš ísť až 300 km od Bratislavy a na dôvažok v noci vlakom?" Alebo: "Prečo takú dlhú túru plánuješ? Nie je leto a ty chceš spať v stane? Si normálny, to nezvládneš, máš už svoj vek, nepotrebuješ si nič dokazovať!" Preto na takéto reči najradšej odpovedám absolvovaním aspoň dvojdňového vandra dakde ďaleko a je mi jedno, či je zima, či je mráz, či je teplo, či je dážď! Jednoducho idem!

SatelitHomer

diky za info. fajn že sa nemusím vyzúvať. času bude len tak tak.

Pencurák

Nie je tam žiadny mostík,pretože ten potok v pohode preskočíš (fotené v apríli 2017).

SatelitHomer

chcem sa opýtať hlavne domácich pre ktorých je to ľahšie overiť.

ide mi o oblasť "Pod Poroňou, št. hr."
Tipujem že cez Kelčovský potom bude na hranici nejaký mostík alebo lavička. Je tam v dnešnej dobe?
aký široký je potok?

Wbk

Áno, aj mne sa toto čítaníčko páčilo. Ta néé?

Tono

Ahoj Pali, nieco dopisujem, ale z ineho pohoria :)

PaliT

Oblasť priam srdcovka, článok presne podľa môjho gusta. :)
Pokračovanie poprosím.

Pisek

Skvele citanie....moc pekny clanok ktory nielen potesil dusu ale aj inspiroval mysel.Presne taketo turistiky mam rad...luky kopceky a samoty...snad sa mi podari absolvovat cast trasy. Diky

Tono

Súhlas Mato, tzv. Domica resort je hrôza hrôz, kto toto povolil???

Daulagiri

Ku Slovenskému krasu som pričuchol pred pár rokmi dvoma 1-dňovkami a veľmi sa mi páčilo. A viacero s tebou opísaných miest Tóno mám v pláne do budúcna navštíviť (prielom Muráňa, Kečovské lúky...) tak vďaka za inšpiráciu.
Inak ten areál pred jaskyňou Domica je úplná katastrofa!

Tono

Ahojte, vdaka vsetkym za Vase postrehy:)
Haendel, ano, je to viac ako rok, bolo treba si oddychnut aj od pisania:)
Pozdravujem!

Haendel

Díky za skvělý článek se spoustou důležitých informací do terénu. I po delší odmlce kvalita článků neklesá a to je moc dobře :-)

Knor

Cas Tvojej trasy som siel vo februari 2012. Nocnym rychlikom do Tornale a autobusom na Neporadza-ustav. Siel som na Bukovinu, najvyssi "kopec" Bodvianskej pahorkatiny. Nato na sever kopcekmi. Bodvianska pahorkatina je nadherna. Kde-tu stare, casto opustene hospodarstva uprostred lesov a vsade vela zveri. Cez Zelezne a Gemersku Panicu do Bretky, prielom Muranky, Meliata, Plesivec. No do Plesivca som prisiel skoro, tak po modrej hore na planinu. Lenze sa zotmelo a chodnik bol pod snehom. Mal som baterku, ale po par bludeniach som od horarne zbehol do Gombaseku a po kolajach dosiel do Roznavy na polnocny vlak. Neviem, ci by som tak dlhu jednodnovu turu dal aj dnes :-? .

Adina

Tiez sa vo svojom okoli stretavam s poznamkami naco tak daleko, naco spacim vlakom. Clankom si mi pripomenul miesta, ktore poznam. Tono, kym sa da a nohy sluzia chod, tulaj sa, uzivaj.

Boro

Pekne,Tóno, pekne. Hneď už rána také potešenie. Dobre sa to čítalo, dobre sa to prežívalo a to aj preto, že väčšinu tvojej trasy som tiež už párkrát prešiel. Ale láka ma to tam zasa.

Alexander

Perfektne, Tono, navyše v blízkej dobe budem chodiť pracovne do Ardova, automaticky som hľadal niečo zaujímavé v okolí a tak tvoj článok prišiel ako na objednávku (najprv sa však musím vystrábiť zo zápalu priedušiek...).
A ten úvod - pokiaľ si to nehovoríš sám, tak to je ešte O.K. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma