Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Asolo Freney XT GV – topánky do náročného terénu

Diskusná téma K článku: Asolo Freney XT GV – topánky do náročného terénu

Novinka od talianskej značky Asolo poteší všetkých gramárov, ktorí síce potrebujú tuhú vysokú topánku na technické lezenie, náročnú vysokohorskú turistiku či ťažké alpské ferraty, no nemajú chuť na nohách vláčiť veľkú záťaž. Kedže je pohodlná a ľahká, má potenciál si svojho majiteľa získať natoľko, že ju bude používať ako univerzál na všetky svoje aktivity. Musí len zniesť tuhosť podrážky, ktorá je značná.

Machu

Ahoj,
konečně jsem našel nějakou recenzi na tyto boty. Sám jsem si je koupil a během půl roku jsem s nimi absolvoval několik lezeckých akcí v alpách ve Švýcarsku. Tak přidám taky pár poznatků. Textil na stěnách se často chová neprodyšně a nic nepropustí. Mulaz na špičce se olezl na obsázku během dvou túr. Výborná váha, absolutně lehké boty, dobré šněrování, ale dost choulostivé.
Ale !!! co jsem nikdy nerozchodil, byly paty. Takovou brutální brusku na paty jsem ještě nikdy nezažil. A to byl taky důvod, že jsem je hned prodal. Z prvního nadšení tak zbylo jen zklamání. Honza

Lubo

To znamena, Mammut to v pripade tohto modelu zle vymyslel :-).

Peter61

Sani,
mam pocit, ze vyrobcovia udvaju hmotnost bez snurok a vloziek

Lubo

Sani, v clanku uvadzana hmotnost je pri pare velkosti 10. Bezne v specifikaciach vyrobcov sa pre tento ucel dava velkost 8, co je v pripade tychto topanok 1280g na par.

Merhorn, textilne stopocko mam napr. na Kayland Vertigo High, ktore mam uz 7 rokov a bezproblemov. Navyse v tomto pripade vacsinu zatiahnutia aj tak riesi plastove stopocku o kusok nizsie, takze by som sa toho nebal.

Peter61, zrobim foto a pridam do clanku.

Merhorn

Asi mas pravdu peto ale po skusenosti co som napisal by som textilne uz nechcel. Nevidim vyhodu mat ich tam. Co pisal lubo ako ich vyhodu som zatial ja v praxi neocenil ci skor nepozoroval a ak aj by tak bolo,je to detail proti tomu ked sa pretrhne ocko niekde von.

Šaňi

Brutálna cena. Uvádzaná hmotnosť skôr standard ako nízka.

Peter61

Fotka s mackami Black Diamond Sambretooth by nebola ?.
Textilne ocka mi odsli u Garmont Tower cca po 8 rokoch, 2 vymenach podrazok = zalezi od vyrobcu

Merhorn

Ahoj,prave s textilnymi ockami nemam naj skusenost. No mojich mammutoch sa po polroku roztrhli od trenia. Slo o najvyssi par,resp. posledny par ociek. Su to take suburban topanky a preto tam som textil toleroval,no na tomto type a aj po takejto skusenosti by som textilne nechcel nikdy viac.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma