Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Grinava – Skala – Záhorská Bystrica

Diskusná téma K článku: Grinava – Skala – Záhorská Bystrica

Tretia sobota vo februári už 18 rokov patrí zimným výstupom na vrcholy Malých Karpát. Celý piatok lialo ani z krhly, ale predpoveď počasia na sobotu bola prekvapivo dobrá. Skala sa nachádza veľmi blízko Lozorna, a tak som si prístup vymyslel z Grinavy a čo možno najviac po neznačených cestičkách. Autobus som napriek včasnému vstávaniu stihol len tak-tak. Bola v ňom "navigačná GPS partia", no nedali sa prehovoriť. Vraj idú hľadať štôlne.

Miroslav Svitek

Tak v sobotu 18.2.2023 nás bolo na XXVI. ročníku ZVVMK - Na varte - ruina Kuchynského hradu, 126 + 6 psov. Ani ranný dážď turistov neodradil a napokon sme končili pod modrou oblohou.

OM3CAQ

Áno, je tam strašne dokatovaný les, všade je bordel a totálne rozjazdená a rozbahnená cesta.
Môj brat sa tam bol pozrieť, na „Rovine“ po žltej, ku kŕmidlám. V časti „Slepý jarek“ plánujú vŕtať cestný tunel cez Malé Karpaty.

Miroslav Svitek

To že do Marianky chodí autobus každú hodinu, ako Bratislavčan viem a využívam. Ale to Tebou krásne ukončenie celodennej trasy je tiež už pasé. Minule som tade šiel v rámci DP a lesáci spravili z tej cesty nepriechoditeľné oranisko. roky som využíval túto skratku z Borinky do Marianky mimo červenej, ale pomaly nebude kade chodiť, lebo aj cesta ponad kameňolom, keď sa ide smerom na Stupavu a odbočuje sa pri kríži vľavo ponad nové domy, je totálne rozbahnená.

OM3CAQ

Chodník ma doviedol na žltú zo Stupavy do Svätého Jura a zároveň k obrovskej rúbani, kde stáli dvaja „stratení turisti“ a pozerali sa na hrad Pajštún. Páni lesníci, totálne zničenie nechápem! Radšej som rýchlo odkráčal preč a po chvíľke ma zlákal doprava nenápadný chodníček. No to som si dal!
Odporúčam pokračovať po žltej a pred Klčovanicami zbehnúť po širokej lesnej ceste do Marianky. Takto táto nádherná celodenná turistická trasa bude mať aj pekné zakončenie. Do Marianky jazdí mestská doprava!

Knor

Uz zasa su Lipniky oplotene? Ked som siel okolo vlani, tak im novy plot volajaka dobra dusa na mnohych miestach rozstrihala, cim si ziskala moje sympatie, pretoze plot tahali tak arogantne, ze sa len horko-tazko dalo popri nom krajom hustiny prejst.

Miroslav Svitek

To snáď nie, aj keď ja sa už tu asi ničomu nebudem čudovať. V sobotu som bol na Leteckej 50tke v okolí Trenčína a keď som schádzal do obce Selec, na lúke bolo ohradené smetisko s nerozložiteľným odpadom. Proste pecka rovno medzi oči. Ničíme si túto krajinu a tým aj sami seba.

Sona

Pekne miesta si pokombinoval. K cervenemu domceku som nedavno kocikovala a tiez ma zarazil ten vykoseny svah. Na vystavbu sa mi to zda strme.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov