Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prédikalószék – najkrajší pohľad na ohyb Dunaja

Diskusná téma K článku: Prédikalószék – najkrajší pohľad na ohyb Dunaja

Na Predikalószék som sa už raz vybral s rodinou na jeseň, lebo som niekde čítal, že je odtiaľ najkrajší výhľad na Dunaj v Maďarsku. Vtedy sme vyrážali z domu až poobede a v Dömösi (115 m) sme nemali drobné na parkovací automat (keď sme boli v rokline Rám, tak parkovisko ešte nebolo platené), čo nás zdržalo ďalšiu hodinu. Tak sme vyšli len po Vadalló kövek (Divoké skaly).

Vlado z NZ

takže už aj tam je vyhliadková veža...Dik za info. Inak knor - už viem čo to asi je ten kvíz:-) je to prenosný stolík - videl som navlas podobný v telke...

Milan Klak

Túru som išiel s manželkou v sobotu 1. apríla v opačnom smere - cez roklinu Rám - Dobogóko - Prédikalószék. Parkovanie v dedine na celý deň je za 1000 F (bankovky rozmenia aj v blízkej krčme). Túra aj s prestávkami, v pohodovom tempe, trvala 7 hodín. Na Prédikaloszéku je nová vyhliadková veža. Trasa je veľmi dobre značená, značky sú všade. Lokalita Dobogóko je niečo podobné ako Skalka v Kremnických vrchoch (chaty a hotely)a je na vrchole planiny. Túra veľmi pekná, pestrá. Odporúčam.

Knor

Nadhera. Tie kopce maju vysku do 750 m, podobne ako Male Karpaty. Presiel som tu popisanu trasu v opacnom smere, akurat za roklinou som stratil znacku a akosi nahodou som vybehol na kopec Ram. Z Predikaloszek je ozaj pekny vyhlad, no na trase su dve unikatne atrakcie.
Prvou je roklina Ram - take cosi som este nevidel. Uzka roklina v tufoch s mohutnymi skalnymi hrncami. Cosi neskutocne. Sem sa rozhodne oplati nerat cestu.
Druhou su Vadallo Kovek. Bocny strmy hreben je posiaty tufovymi (ci akymi) skalnymi vezami, z ktorych su super vyhlady. Je ich tam ozaj vela a daju sa prelozit podla lubovole.
Cela tura trvala 6 hodin a s vynimkou maleho okolia Dobogoko som na nej nestretol jedineho turistu. A to bolo pekne a fantasticka viditelnost.
Upozornenie. Menej chodene trasy su v Pilisi znacene podstatne horsie ako u nas.

Zdenči

V sobotu som na tieto kopčeky pozeral z hradu Visegrad. Na jeseň tam musí byť ozaj krásne...

Skriatok

Ahoj Knor

Pri Dunaji pri byvalej kompe sa dá zadarmo zaparkovat(Tabula: Dömösi hajóállomás).

Mapa: goo.gl/maps/JvmgL2HeG8Q2

(Osobne túto túru neodporúcam cez leto. Od septembra do apríla, je to ovela krajsie).

Knor

Dakujem. Vraj na inych miestach by som musel citat a rozumiet po madarsky, ale to zatial neviem. Takze pre mna len to platene.

Vlado z NZ

Ahoj, 800 forintov na cely den. Ak pojdes cez tyzden tak asi aj v dedine najdes bezplatne...len trocha dalej.

Knor

Ahoj. Chcem sa spytat, kolko treba na ten parkovaci automat? Nech viem, kolko v minciach potrebujem.

Vlado z NZ

Vdaka, ja sa za fotografa moc nepovazujem, len si tak dokumentujem kade idem...čemerice rastli pred dobogoko par sto metrov hned pri chodníku. Som rad ak som vas inspiroval k vyletu...

Ati

Dobry den.Nafotili ste krasne fotky!Na jednej z fotiek mate aj cemericu.kde ste ju prosim vas nafotili?my sme sa k Dobogoko nedostali ale cestou na Predikaloszek sme ju nenasli.Dakujem.bodnar

Daulagiri

Zaujímavé končiny, ten výhľad na ohyb Dunaja je super, vo farebnejšom období napr. na jar alebo jeseň musí byť dokonalý. A tie podivné "zlepené" skaly mi pripomínajú skaly v rezervácií Boky v Kremnických vrhoch. Roklina tiež vyzerá lákavo.

Vlado z NZ

sa divim, mne tam zobrali eura. Do eura sa ale uz teraz moc nikto nehrnie, ani maďari...

Knor

Vypada to vyborne. Nevies, kedy prejdu Madari na Euro? Minule sme v pevnosti v Komarome bez forintov nepochodili. Kviz nedam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov