Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrubý Jeseník z Ramzovej do Šumperka

Diskusná téma K článku: Hrubý Jeseník z Ramzovej do Šumperka

Nielen ja mávam turistické sny, a tak sme sa začiatkom mája 2015 vybrali splniť jeden Mivymu. Cesta začala adrenalínovo, lebo sme sa mali stretnúť vo vlaku z Břeclavi, pričom Mivy mal pristúpiť aj s lístkami v Hodoníne. Nastúpil som však do iného vlaku, čo sme zistili, keď sme márne jeden druhého hľadali vo vlaku. Ešteže išiel za mnou, tak som vystúpil v Otrokoviciach a pristúpil k nemu. V plnom kupé sme sedeli samí Slováci a všetci sme išli do okolia Ramzovej, ale každý za iným účelom.

Daulagiri

Nuž áno hmla a dážď majú tiež svoje čaro napr. v smrekovom lese, ale na takomto vyhliadkovom hrebeni mávam radšej pekné počasie. Ale samozrejme to sa plánuje ťažko.

Miroslav Svitek

No ono to má minimálne tú výhodu, že si potom prevelice vážiš a ceníš slnečných dní, ktoré nasledujú potom. Absolvoval som v tom roku ešte jeden trojdňový trek a tam bolo snáď ešte horšie počasie dva dni a trek sa mi napriek tomu páčil.

Daulagiri

Hmm Jeseníky ma lákajú už dlho, snáď raz sa vyberiem na dovolenku aj tam. Minimálne takúto hrebeňovku by som rád dal, krásne prostredie to vyzerá byť akurát škoda tej hmly.

Pmadar

ahoj,

krásne napísané. My sme to prešli v snehu na Veľkú noc 2016. Perfektné. V lete asi krásne, ale nuda, v snehu to bola paráda.

Svatopluk Štěpánek

Knor, Ty si super sportsman !
Já tých 25.000 km už šancu nemám dať. Aj keď si výšky m n.m. píšem, osobitne prevýšenie nesledujem - možno najviac za den som dal Necpaly - Ploská - Lipt. Revúca, Vyšná - Zvolen - Barboriná - Hiadeľské sedlo.
Ešte raz: klobúk dole !

Mivym

Sido, dobre som si zaspomínal , to už bude rok čo sme to šliapali. Inak super napísané a fotečky jak lusk ako vždy

Knor

Mrkol som sa tiez na zaznamnicek. Je toho zopar hrubych zositov. Prve prechadzky som si don zacal zapisovat 1985 este ako student. Nedavno sa prekonala meta 25 000 km peso pri prevyseni 1 000 km :-) . Ale peciatky nezbieram.

Miroslav Svitek

Svatopluk, tak to som sa možno zle vyjadril. Kroniku Biateca píšem od 11.10.1989, čiže zápisky majú dlhšiu tradíciu. Ale Cancák naozaj s pečiatkami od starostov, z krčiem, hradov atď, každodenné zápisky z každého dňa stráveného v tom našom zelenom kostolíku, si píšem od prvého zahraničného vandru v 1996 a hneď bol trojtýždňový za Polárnu kružnicu - pamätám si Tvoju opravu Tomáš, do Švédska. Dnes len neveriaco krútim hlavou, ako sme tam mohli tak "naivne" pripravení a vystrojení ísť a nikomu sa nič nestalo.

Svatopluk Štěpánek

Pre: Miro Svitek, Boro - ja som pamätník, píšem si
záznamy od roku 1988. Veru,
čas je sviňa...

Miroslav Svitek

Veru,veru Boro, od toho sú Cancáky. Ja si ich pravidelne vediem 20 rokov a aj keď sa mi chalani smejú, že večer po túre prvé čo spravím sú zápisky, hlava si všetko nezapamätá. Na jeseň som sám robil 3 dňový vander v okolí Vsetína a tiež bol o daždi, vetrisku, ale aj radosti z absolútnej voľnosti kade ísť, koľko ísť. Však napíšem.

Boro

Miro,tak som pozrel do cancáku a zistil som, že my sme to robili v r.2002. Prisámbohu by som si myslel , že je to tak max. 8 rokov. Te poondiaty čas je sviňa jedna hnusná a letí jak šlak. My sme na Ramzovú prišli až o 12,50 hod. a tak sme išli sedačkou na Šerák. A teraz to odcitujem z cancáku : Na chate u Jiřího dáme čaj a rum a vyrážame do hmly a mrholenia. Žiadne výhľady". Náš vander sa konal 4.a5. 10.2002.

Miroslav Svitek

Aduska, samozrejme, že chyby treba napraviť. nemali by sa autorovi popliesť názvy, ale stalo sa...Niektoré veci som schopný napísať po návrate z túry, niektoré "prežúvam" dlho a potom sa môžem popliesť, niektoré nenapíšem nikdy. A zväčša to cítim hneď pri návrate z túry. Ale čo budem Tebe vysvetlovať, veď sama to iste poznáš.

Adushka

Pre mňa je toto tiež známa trasa až na ten tretí deň zo sedla Skřítek. Dobre ste sa prešli. Inak vidím v texte pár preklepov - na fotke chaty Šerák je pomenovanie, že Švýcarna, a v popise trasy prvého dňa je Červenohorské sedlo uvedené ako Červenohradské.. môžem opraviť? :)

Knor

No, v snehu ste si uzili :-). Pozeram, bol som tam zaciatkom jula 2010. Siel som z Bile Vody do Sumperka, a kedze moja trasa bola ovela klukatejsia ako Vasa (chcel som navstivit kazdu atrakciu na okoli), tak mi to trvalo 5 dni. A najkrajsi usek bol prave na tej zelenej do Sumperku. Vedla tej lesnej cesty bolo tolko jahod, ze som podchvilou zhodil batoh a krmil som sa. V sedle som spal.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma