Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 2. časť

Knor

Po mne hadzali kamene uz dvakrat aj bezne biele deti v Cechach. Proste je taka doba. Ked clovek chodi na turistiku castejsie, s tymto sa nutne stretne.

Vetroplach81

jj a policajti priletia na Skalisko na vrtulníku a nespratných cigošov spacifikujú...tak nejak si to predstavuješ?

Bulat

Hmm, tak to je určite nepríjemný zážitok, ale aj napriek tomu by som sa bránil zovšeobecňovaniu. Sám som stretol presne v tejto lokalite zberačov- Rómov, aj sme spolu pohovorili a bolo to všetko v priateľskom duchu. Dokonca boli spočiatku prekvapení, že sa s nimi "gadžo" dáva do reči. Ty si mal zrejme smolu, že si natrafil na agresívnych blbcov. A škoda by bolo kvôli tomu sa tejto peknej lokalite vyhýbať. Prajem Vám čo najmenej podobných nepríjemných skúseností.

Moja skúsenosť z minulého leta je popísaná tu: dennikn.sk/…/devin-dukla-nova…

Baranček

Včera som absolvoval túru Hnilec-sedlo Súľová a potom po E8 smerom na Skalisko.Na lúke pod Skaliskom som bol atakovaný skupinkou mladistvých počerných,ktorí sa vracali zrejme domov po zbere čučoriedok.Robili neuveriteľný hurónsky vreskot a poskakovali okolo mňa s dotazom kde idem a prečo a že sú smädní a hladní a aby som im dal piť a jesť.To som ja rázne odmietol a pokračoval som v chôdzi za chvíľku začali po mne hádzať skaly,našťastie ma zrejme nechceli trafiť,len vystrašiť.Chcem upozorniť aj ostatných turistov,ktorí pôjdu týmto smerom,aby boli ostražití a vyhli sa takýmto živlom,hlavne keď pôjdu osamele.Ja som mal zrejme nablízku svojho strážneho anjela a dopadol som vcelku dobre,len pokazeným zážitkom s túry a s poučením,že čert nikdy nespí.Prešiel som za svoj turistický život tisícky km mám 61 rokov a nikdy som sa s takýmto atakom nestretol.Pravdou je,že v týchto končinách som nikdy ešte nebol a zrejme už ich nikdy ani nenavštívim.

Bulat

Michal, podľa mojich informácií je Kloptaň ženského rodu :-}

PaliT

Mišo, koľkokrát ma chceš ešte nazlostiť? :D

Vrana

je to detail, ale predsa opravujem: cely cas som mal jednu flasu 1,5 l na vodu

Vrana

2 LuboG: presne preto sa venujem vystroji len okrajovo

Ak bude zaujem, napisem na zaver este jeden clanok ohladom vystroje. Spomeniem tam aj chyby ake som urobil :-)

LuboG

Po dlhsej dobe konecne zaujimava seria, paradne citanie. Popis viacdnovych treckov je fajn. Som si vzpomenul na moje putovanie opustenymi Beskydami pred dvomi rokmi.
Diskusie ci ma byt esus modry alebo bledomodry a o 20dg tazsi podla mna nie su az tak podstatne v Sk horach, ja som vlacil stale batoh ktory mal 20-22kg. Skor ma zaujima zvolena strategia, poznatky, tipy k prespatiu, studnicky apod. Ja som putoval aspon s Yorkshirom :), tj ako riesil autor 3tyzdnovu "samotu" apod.
Uz sa tesim na trojku..

Wbk

Popri netrpezlivom čakaní tretieho dielu sa stavím, že tá víla zo štóskych kúpeľov mala sladkých 20 a hádam aj legíny :o) Inak keď už sme pri Štósi, tak neviem prečo, ale pre mňa veľmi energické miesto, dobre sa to tam oddychovalo po náročnom dni! (September 2015)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum