Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Piliš – rozhľadňa a roklina Vasas szakadék

Diskusná téma K článku: Piliš – rozhľadňa a roklina Vasas szakadék

Z túr v Piliši, resp. Vyšehradských vrchoch som zopár článkov napísal, ale ešte chýba niečo z túry na samotný vrch Piliš (Pilis tetö). Zaujímavosťou vrchu je bývalá raketová základňa (podobne ako na Devínskej Kobyle), skalné okná Vaskapu (v preklade Kamenná brána) a nová rozhľadňa. Ďalej by som chcel priblížiť jednu menej známu zaujímavosť v okolí – Vasas szakadék.

Knor

Moje nervy, to si sem nemohol zavesit tento clanok o 3 mesiace skor? Bol som asi 600 metrov od tych skalnych okien a nevedel som o nich. Ma porazi :-[.
Bol som na Pilisi z toho Dvojbukoveho sedla, no siel som po zelenej. Pozrel som si vyhliadku z ciernych skal (nic moc) aj krasnu vyhliadku juznejsie (ta bola ozaj krasna). Samotny vrchol ma sklamal. Rozhladna je atraktivna, ale tie ruiny okolie dost spatia. Mal som vsak lepsiu viditelnost, fotil som z rozhladne mosty v Budapesti :-). Dolu som siel asfaltkou a Vaskapu volgy. Asi bola oficialne uzavreta, cosi tam pisali, a bolo to rozryte od traktora, no textu som neporozumel, tak som tade siel. Dolu som si pozrel tu Certovu dieru.
Nasledoval vystup na Dobogo Ko (prv hladanie odbocky na modry okruh - horor) cez Zivanske skaly (pacili sa mi, prelozil som ich) a po absolvovani zlteho okruhu pod Dobogo Ko (stoji za pozretie) jednoduchy navrat do sedla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov