Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Konečne!

Diskusná téma K fotke: Konečne!

Štyri roky odkladaný výlet Zlatno-Skýcov-Hrušov si konečne môžem odfajknúť. Zistil som, že to je vlastne jedna krásna prechádzka. Teda až na to predieranie sa vegetáciou od Jelšovky do sedla Rakyta. Konečne som si pozrel Hrušovský hrad aj dedinku Skýcov, ktorá je na fotografii vľavo v pozadí pod kopcom Bralá. Konečne som si definitívne potvrdil, že žiadna rozhľadňa na Vápennom vrchu nie je. No ale zistil som tiež, že mi stačí už iba hodinka dole kopcom a začnú ma bolieť kolená. Keby som chcel ísť na viacdňovú túru, asi by som sa na druhý deň už len plazil.

Atalienka

o záchranu hradu sa stará občianske združenie LEUSTACH od r. 2008. Je obnovený, múry sa opravujú, je tam živo, pod hradom v okolí lesa je pekne vyčistený a upravený celý svah, postavený prístrešok-altánok na oddych aj ukrytie pred dažďom. Veľa sa tam toho zmenilo, veľká vďaka všetkým, ktorí pridali ruku k dielu. Stojí skutočne za návštevu. Viď moja fotka v galérii.

Brigita

posledná veta je dobrá - plazením by si tiež kadečo zistil:-)

Tidoj

:-) No, zistil som aj to, že TZT zo Zlatna (od Jelšovky) na sedlo Rakyta má asi trochu iný priebeh, ako ukazujú mapy a zistil som tiež, že hneď za dostihovou dráhou v Topoľčiankach, vedľa cesty do Hostí, je šampiňonáreň.

Julianka

koľko zistení z jednej túry :) Ten Hrušovský hrad je teda už riadne vynovený, dávno som tam nebola, mala by som ísť ho tiež pozrieť :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma