Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Hrabova do Vlkolínca

Diskusná téma K článku: Z Hrabova do Vlkolínca

Vlkolínec, mestská časť Ružomberka, je malá podhorská osada na južnom svahu jedného z výbežkov liptovskej časti hlavného hrebeňa Veľkej Fatry v nadmorskej výške 718 metrov. Tunajšia pamiatková rezervácia ľudovej architektúry je od roku 1993 zapísaná v zozname svetového dedičstva UNESCO. Tabuľku s jej názvom míňame často cestou medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom. Veľakrát som mala chuť odbočiť, ale Majster čas... veď to poznáte. Teraz mám povinnosti v Ružomberku, ale až poobede. A tak mám trochu času. Vymyslím si prechádku z mesta do Vlkolínca, späť kvôli poobedným povinnostiam pôjdem lanovkou.

Knor

Tym modro znacenym chodnikom ponad asfaltku som siel tolko krat ... akurat nie z Hrabova, ale z Ruzomberka. Mne Vlkolinec nepripada ako muzeum, ale ako lunapark. Pred par desiatkami rokov to bola zaspata podhorska dedinka, ktora mala svoje caro, ale ked som tam bol posledne, uz to malo uplne inu atmosferu. Co uz.

Bazin

Pekne citanie. Si nas predbehla, tiez mam v plane po cervenej ist detom ukazat zivy skanzen. A samozrejme ze vlkolínsky meteník si nikdy nenecham ujst :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov