Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nešťastné silvestrovské vajcia

Diskusná téma K článku: Nešťastné silvestrovské vajcia

Jedného pekného jarného dňa, keď už nebolo na hrebeňoch snehu, vybrali sme sa s chatárom z Chaty pod Suchým a s našimi babami pozrieť sa k susedom na Chatu pod Chlebom. Zimná sezóna bola za nami a tak sa žiadalo pokecať si s kolegami, dopriať si trochu relaxu a pospomínať, čo sa komu za zimu prihodilo.

Sona

Ano, konkretne o tyzden v piatok.

Boro

Adushka, redakcia už má aj článok o bývalej Chate pod Rozsutcom aj s fotkami a históriou jej zániku. určite to bude zverejnené už asi za pár dní.

Sona

To aj my verime :-) V zasobe uz mame najblizsi, ktory by mal vyjst v piatok 1.2.

Wolflike

mas pravdu boro, ono sa to zda lahke len na prvy pohlad. tak nic, nech sa dari, kolko takych pribehov este mas v rukave? len tak, ze si sa nimi bude dat tento server zasobovat este nejake tie roky :) bolo by to super

Boro

Wolflike, mám už pripravené asi tri či štyri ďalšie príbehy a už aj nejaké poviedky. Ale poviem ti, že sa vôbec nechystám to vydať knižne. Ono to nie je až taká pohoda to urobiť. V prvom rade si musíš nájisť človeka, ktorý ti to správne gramaticky upraví, zaplatiť ho. A potom musíš všetky náklady na tlač a knihárske spracovanie ako aj na distribúciu a pod. zaplatiť z vlastného vrecka.A potom dúfať, že ti niekto aj pošle možno nejaký zisk z predaja, čo už je naozaj takmer nevídané. Chlapče, ver mi, toto je tu naozaj džungla.A ja sa na to môžem.... Kto to chce čítať, má možnosť a jediná možnosť vydania spočíva v tom, že by som predal práva na vydanie. Ale inak ani zanič. Vytlač si to a urob so svoju knihu. A hlavne sa zasmej, ak ťa to baví. O tom to asi je. Ahoj.

Wolflike

boro, naozaj by si to mal vydat knizne, vsetky tieto tvoje pribehy by vysli za malu knizku, neverim zeby sa nenasiel vydavatel, je to vsetko super citanie

Adushka

Tak na ten clanok o byvalej chate pod Rozsutcom sa tesim, vzdy ma nejako fascinovali chaty, ktore uz teraz neexistuju :)

Sona

Ahoj, posli na sona.junasova (zavinac) hiking.sk alebo michal.mikulas (zavinac) hiking.sk. Diky, to bude zaujimave...

Turo

Mozem Vam poslat obrazok starej chaty pod Chlebom aj pod rozsutcom pred vyhorenim a pridate ju do reakcii. napiste mi email

MatusM

:-D Aj ja dakujem za silvestrovsky pribeh, zhltol som ho na ex!

Sedy vlk

Boro, vďaka za ďalší pekný príbeh, všetky si ich tlačím a odkladám, raz budem mať peknú knihu poviedok. Všetko dobré v roku 2008.

Boro

Ďakujem vám všetkým, ktorým sa páčil môj príbeh. Mám ich ešte niekoľko v zálohe a isto ich uverejním na tejto stránke. Okrem toho som si dovolil napísať už aj pár poviedok, či esejí, tak bacha na to, aby ste ma neobvinili potom z kecania. Doteraz to bola vždy viacej -menej pravda, odpočutá či zažitá tak, ako si moja sklerotická pamäť vybavila. Bob, presne tak ako píše Janko, chata pod Chlebom vyhorela v zime 1982 zásluhou lakomej pani učitelky, ktorá bola na zimnom lyžiarskom kurze s deťmi,a nechcela platiť za kávu v reštike chaty, ale vytiahla svoj ponorný ohrievač a zabudla naň (vtedy ešte neboli vibrátory). Chata zhorela v noci, decká so zbytkom svojích vecí, ktoré sa im podarilo vyniesť von, zostali na snehu a vôbec nikto nemal šancu chatu uhasiť. A tak to čo sa teraz prevádzkuje ako chata (alebo bufet), bola pôvodne hospodárska kde bolo drevo, agregát a pod. Bohužial to nebol prvý prípad zhorenie vysokohorskej chaty na Malej Fatre.Chata pod Rozsutcom zhorela skoro podobne a pre tieto stránky chystám si o tom článok.Za inšpiráciu vďačím hlavne môjmu dlhodobému priatelovi, Tónovi Ďuriníkovi, ktorý je najdlhšie pôsobiacim chatárom a pamätníkom na Malej Fatre.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum