Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Vlky

Bikemartin

P61 10:50, Pasteurov životopis už si veľmi nepamätám, ale asi máš pravdu.

Peter61

olga, nepoznam vlciu etologiu tak dobre, aby som vedel povedat, ci su pri love silne mrazy pre nich + alebo - . vysoka vrsvta snehu im lov IMHO ulahcuje.

matiseq : ci dakedy bol u nas besny vlk, to by vedel povedat bikemartin.
Posledne roky su to iba lisky , co migrovali z Polska( tam sa vacinacia robi podla vojvodstiev, nie celoplosne). U nas sa uz tiez nerobi celoplosne
svssr.sk/…/choroby_besnota.asp

Peter61

@ bikemartin:
diky (ja si uz tiez nic nepamatam, vstko uz leziem onsight)

Yetee

Prečo by mal byť vlk nebezpečenstvom pre človeka? Nevyzeráš ako jeho korisť. Nevoniaš ako jeho korisť. Teritórium si chráni len pred ostatnými vlkmi. Lovnej zveri je u nás dosť. Snáď len, keby si mu liezol k mláďatám.
Ako poznám "borderky" tak tie museli mať z toho úžasnú zábavu, Určite sa vracali na salaš vysmiate od ucha k uchu :)
Salašnícke psy majú za úlohu ochrániť stádo a zahnať votrelca. Nie útočiť, hrýzť, trhať či nedajbože zabíjať alebo zožrať :) Oni to vedia ale uviazaní na reťazi inú možnosť nemajú.

Olmeba

Yetee cisto hypoteticky ak vstupis vlkovi do teritoria, moze sa citit ohrozeny. Ak mas so sebou este aj psy mozes u vlka vyvolat obrannu reakciu. Ci by zaotocil, neviem mozno len zo strachu. To je vidiet napr. u "CVkach" (ceskoslovensky vlciak), co je plemeno vyslachtene krizenim karpatskeho vlka. Bud je vpohode alebo agresivny zo strachu (vrodena plachost). Takze ich povaha je vacsinou extrem bud alebo...
A ano borderky z toho maly urcite velku srandu, ze konecne mali nejaku zabavu. No pre nas to zabavne urcite nebolo:))

Jjano

Podobne ako pri všetkých iných zvieratách vlkovi do hlavy nevidíš. Ale na území Slovenska nie je zaznamenaný prípad, že by vlk napadol človeka. Šanca, že by na Slovensku vlk zaútočil na turistu je čisto hypotetická - hádam len iba ak by si vstúpil do jeho "bezpečnej zóny", čo je pri plachosti vlka v podstate nereálne.
Štatisticky je iste oveľa nebezpečnejšia vysoká zver, jelenia a srnčia, ktorá skáče pred auto, keď na tie hory ideš, tá už má na svedomí veľa mŕtvych a zranených...

Vrana

po medvedofobii uz aj vlkofobia ? Nech zdvihne ruku ten co videl v prirode vlka :-)

A aby som odpovedal na otazku. Myslim ze teoreticky ano, ale fakt cisto teoreticky. Co ja viem, ak si niekde v odlahlej oblasti zlomim nohu, vlky ma len dorazia.

Jaro.q

Na druhej strane z takého diviaka nik nemá strach.

Jjano

... lebo diviak nestrháva poľovníkom na Poľane trofejné jelene.

Pencurák

Predvlani pred Silvestrom sa mi podarilo vlka odfotiť na Hekerovej vo Volovských vrchoch.Vietor fúkal od neho a tak nás nezavetril.Bol to zážitok vidieť ho.Keď nás zbadal,tak len odbehol ďalej a chvíľu nás pozoroval.Vlčích stôp tam bolo veľa,našli sme aj zvyšky strhnutej srny.

Olmeba

Wau, parada takze su tu ludkovia co vlky zahliadli. Z mojej strany to bol zvlastny pocit zacut "iba" vytie nie malej svorky vlkov. Zrazu sa clovek ocita nie v ulohe predatora ale niekde na opacnom konci potravinoveho retazca na urovni takej srnky :))
Inak zaujmave by bolo zistenie, ze kolko zveri pozoruje nas pri kazdej ture :)) hmmm, ci radsej ostat v nevedomosti? :)))

Ferofero

olmeba: niekedy je lepšie žiť v sladkej nevedomosti :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov