Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Vlky

Beta

Ty si už nekam písal o týmto zoznamie, ale keď som si ho chcela na začiatku decembra pozrieť na stránke Vlka, tam bola len čierna ploha a biele slovo Nič. Tak teraz som si ho stiahla na počítač :-).

Peter61
Beata, ten zoznam robia Vlci. -)
Niekedy dávnejšie som chcel nájsť tie zoznamy na stránkach štátnej správy, ale nenašiel som ich. Možno sa to dá, ale je aj možné, že to treba vyžiadať.
Beta

JaroB je toto veľmi smutné čo si napísal. Aj u nás nie je to také krásne, lebo celý čas je veľmi mocný nátlak poľovníkov, aby zrušili celoročnú ochranu vlka. Našťastie je aj veľmi silný nátlak tých, ktorý chcú vlka zachrániť.
Je ešte jeden smutný výsledok tejto situácie - keď sa toľko o vilku vraví, tak veľa ľudí chce ho uvidieť. Sú organizované fotografické safari, ktoré sa stávajú viac a viac populárne. Organizátori týchto "podujatí" najprv kŕmia vlky, aby vlk zvykol na to, že v jednej lokalite vždy dostanie jedenie a aby zvykol na ľudí a potom sa vedie na toto miesto ľudí, aby mohli vlky fotiť. Bohužiaľ, je to na našej strane Bieščadov a už sa stalo, že v blízkosti Wetliny vlk pohrýzol dve deti. Bohužiaľ sú "turisti", ktorí platia, aby vlky fotiť a potom zverejniť na fb.

Peter, díky za tento zoznam.

JaroB

Sledujeme jednu svorku v Stolických vrchoch systematicky už 3 roky. Od vyvedenia mláďat v lete mala do polky novembra svorka 13 členov. Pri kontrole 6.12. aj ďalšej o pár dní neskôr sme ich narátali už len 8, resp. 7. Expresne reagovali na naše vytie, doslova sa hľadajú...v širšom okolí bol legálne strelený len 1 vlk, pravdepodobne z tejto svorky. Môžete si urobiť predstavu o pomere legálneho a nelegálneho lovu. A to spoločné poľovačky nekončia...

Peter61

Beata,
dúfam, že aj s pomocou Poliakov dosiahneme nulový variant = bude zákaz lovu vlkov. Riešenie: 29.2.2020

Zostanú pytliaci, ale to je pri každej zveri, aj pri kamzíkoch, svišťoch etc.

Beta

Peter, díky :-), dovolíš, že si tú dvojnásobnosť výkonu niekedy použijem :-). Okej, táto pesnička potvrdzuje, že ste dosť pesimistickí, však sebairónia je vás národný talent!
Tramtária, na tej geomorfológii niečo je. Asi váš Šimečka napísal, že my sme pyšný národ, lebo keď stojíme na našej rovine a pozeráme dopredu, tak vidíme, že nás štát nemá konca :-).

O vašich/našich vlkoch píšu aj naše noviny:
krakow.wyborcza.pl/…/7,44425,…

Tramtária

Pani Beata, je to práve naopak, my Slováci sme veční optimisti!
My sa prebúdzame k životu len keď sa blýska a hromy divo bijú. A to, vďaka geomorfológii tejto krajiny, máme zabezpečené do konca vekov :)

Beta

sorry, niečo sa mi zdvojilo :-(, som v práci.

Beta

Máš pravdu, ja vždy najprv pomyslím na Mariána Geišberga :-). Naštudujem aj to :-)
Máš pravdu, ja vždy najprv pomyslím na Mariána Geišberga. Naštudujem aj to :-)

110 440 podpisov.

Beta

ach jaj, Milan, muž Magdy Vášáryovej, ktorá bola u nás vašou veľvyslankyňou. Urobila som omyl.

Peter61

RoL :
žiadosť o výnimku na odstrel nevychovaných medveďov IMHO podáva samospráva a pod.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma