Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Podzámčok – Zaježová – Stará Huta – Kriváň

Tono

...a do tretice, poloha Podriman, lokalita arch. skumaneho opevneneho stredovekoho dvorca(analogia spiska lokalita Nemesany - Zaluzany).

Tono

Uz je tomu 12 rokov, ked som tadial isiel...

hiking.sk/…/cez_javorie_a_ost…

... a v sedle Stara Huta zazil neobycajny zazitok s ludmi z hor. Skoda, ze ste neboli na Plutovom vrchu, super vyhlad na Polanu a okolie.

Knor

Dobre sa to citalo: ... kde kamoška definitívne odkvecla ... s blbým pocitom som teda šiel sám ... :-)

Prave pred tyzdnom som sa presiel z Lovinobane cez Bralce, Budinsku skalu a Javor do Krivana. Nadherna prechadzka. Na Bralciach a Budinskej skale su paradne andezitove brala.
Po tej modrej zo Sliacskej Podpolany do Krivana som siel pred 2,5 rokmi. Aj som to sem zavesil. Je to pekna trasa.
Volakedy som nad Zajezovou zabludil, tak som siel asfaltkou a cez Korienky som zbehol do doliny.

Pencurák

Pripomenul si mi moje putovanie Rudnou magistrálou pred štyrmi rokmi.Javorie a Ostrôžky sú krásny kút Slovenska,rád spomínam na tie lazy a lúky.Ja som spal v Blýskavici,kde mi starší manželia(bývali tam už len 4 ľudia)dovolili prespať v stodole na vlečke so senom.Ako bonus som dostal na večeru domácu slaninu a chleba,na raňajky kávu a kalíštek pálenky.A s tým značením máš pravdu,neraz som vyťahoval mapu a k slovu sa dostal aj kompas.

Svatopluk Štěpánek

To je naozaj krásny kraj, šiel som v lete aj zime. Po tých starých lazníckych cestách by to možno šlo i na bežkách či kole.
V zime boli spestrením celé svorky psov - brechali ako besní, ale NEkúsali.

Baranček

Časť tejto peknej trasy som prešiel v apríli 2013 z Detvy-do Sásy po červenej turistickej značke tak ako popisuje autor bola to veľmi pekná túra,pokiaľ si pamätám,nemal som vtedy problém so značením,ale je to už nejaký ten rok tak detaily sa vytrácajú.Mňa veľmi zaujali tieto staré buky na Makytovej aj vstupná tabuľa do osady Rimáň

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma