Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hradištská kaplnka

Diskusná téma K fotke: Hradištská kaplnka

Kaplnka Najsvätejšej Trojice stojí na severovýchodnej strane obce Hradište pod Vrátnom, na vŕšku medzi Horným koncom a časťou obce Za vršky, respektíve nad lomom žltého piesku s miestnym názvom „Vlčie jamy“. Postaviť ju dal v roku 1845 Andrej Líška. Od kaplnky vedie pohodlný chodník hrebienkom smerom na Podmariáš a Dobrú Vodu.

Kryptajuliett

Do toho Hradista by som chcel v dohladnej dobe ist, ani som nevedel ze je tu taka kaplnka, snad ju tiez navstivim, ale hlavne ma tam laka zabudnuta zeleznica aj so stanicou, myslim ze tam uz vlaky nepremavaju.

Vladvlad

Nemyslím si, že je táto trať zabudnutá.
Jedná sa o normálnu trať bez osobnej prepravy. Nákladné vlaky tadiaľ jazdia len sporadicky. V kalendári 2017 mdc.sk/…/mdc_akcie2017.pdf nefiguruje žiadna nostalgická jazda pre verejnosť. Minulý rok bola na konci júna.
Dva týždne dozadu som si opäť prešiel úsek Hradište-Jablonica priamo pešo po trati, po podvaloch. Nič sa tam nezmenilo, zaujímavá prechádzka.
Ako tip na výlet by mohla byť návšteva peknej asfaltky z Hradišta hore k Rehúšom a do Prietrže.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky