Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nákup na Ukrajine

Diskusná téma Nákup na Ukrajine

Nazdar vsetci. Neviete nahodou ako je to s nakupom outdooroveho oblecenia na Ukrajine?Viac krat som zapocul, ze tam ludia nakupili goretexove bundy,softshely dokonca o viac ako polovicu lacnejsie. Nejde o nejaky fake?

Bibimi

aj v Londýne v značkových obchodoch Adidas a Nike boli výrobky Made in China....
A tie ceny na Ukrajine sú pre ukrajincov, vzhľadom na ich platy, tiež vyššie. To iba pre nás je to lacné a teda pre "znalcov športových značiek" nekvalitné :))

Dominik.ujcek

Bol som v Užhorode raz za čas chodí od nás autobus a to športové oblečenie bolo zaujímavé a keď už trh nezaujme lacno sa vozí taxíkom po meste. A keď bavlnené tričko stojí neporovnateľne menej ako u nás moje svedomie sa neozýva .

Kaspy

...aby sa to nevyrabalo v Čine, pretože potom by sa to neoplatilo vyrabat vo Vietname...

Chemikar

Uplny suhlas s pabloom. K znackam typu tri pruzky, fajka, skakajuca macka len tolko, ze kdo chce, nech si ich kupuje. Ja osobne sa im vyhybam, lebo mi pripada blbe za Adidas a spol (drvivu vacsinu produktov siju v Cine, Vietname, Bangladesi)platit taku cenu za ich produkty ked viem, ze clovek ktory to vyrobil dostane z vyslednej ceny minimum a zvysok sa pouzije na nakladny marketing (vsak su na kazdom kroku) prip. tucny zisk. Bezna marza sa pri takychto produktoch pohybuje okolo 200%, takze aj pri 90% sezonnom vypredaji su stale v slusnom pluse. Keby si takto vysoke marze dal niekto co sije v Europe, jeho veci by vzhladom na cenu boli nepredajne. Ja sam uprednostnujem veci vyrobene v Europe, aj ked su vacsinou drahsie ako produkty vyssie uvedenych znaciek, ale zase to nema kazdy druhy clovek ktoreho stretnem na ulici. Dobre tricka mam napr. z Uaxu a Rejoicu, termo zo Sensoru a aj nejaka Slovenka sa tam najde, turisticka oduv Lowa a Makara a pod. Tymto som chcel len povedat, ze ked nieco ma tri pruzky alebo fajku, nemusi to byt najkvalitnejsie na svete. A Ked si niekto kupi Adidas v znackovom obchode na Ukrajine kvalita by mala byt rovnaka ako v SR, akurat cenova politika tej-ktorej znacky je vzhladom na miestne specifika v kazdej krajine ina.

Peter61

Jana22 - ponizene sa pripajam k ziadosti predrecnika.

Jaro_PO

jana22 : uved teda 5 rozdielov. Aby sme aj my neznala verejnost vedeli ocenit vas "znalcov zo sportovych predajni". A prosim vysvetli mi: "Pri objednávaní nových kolekcií sa dokonca nové trička adidas nevyrobili ani ako "exempláre" ale sú len ako nákresy aby to nejaké dobre duše neodfotili a nevyrábalo sa to o tri dni v číne". Asi je to tou mojou neznalostou zo sportoveho obchodu, ale nerozumiem tej konspiracii s objednavanim a fotenim nakresov, nevyrobenych exemplarov. Za dovysvetlenie ti vopred dakujem. Inac pabloo to vystihol, asi nerobi ako znalec v spotovom obchode, ale uziva si hory.

Pabloo

keď som pred 20mi rokmi začínal nosili sa manchestráky, flanelka, sveter z norskym vzorom a silonová hilaryovka, čo by sme vtedy dali za softshell z čínaku, alebo z Ukrajiny:)))na niečo to ale bolo dobré, človek vie oceniť kvalitu a vie , že doležité nie je mať najnovšiu mammutku, ale užívať si hory, krásu, majestátnosť, pokoj, priateľstvo, výkony na hranici a zažívať veci o ktorých sa ľudom dole ani nesníva - horám zdar

Bdel

na tie kopie tnf sa pouziva terminus technikus "d nord fejk"

Jana22

stanley: no tak my znalci zo športových obchodov rozdiel vidíme a to nemusíme ani chytiť ten šmejďácky materiál do ruky. Pozeráme na ľudí ktorí sa tvária dôležito a vyobliekane v fejkoch z Ukrajiny. Veď dobre, nech si to nosia keď chcú ale nech mi nikto netrepe do hlavy, že je to to isté keď viem že nie. Pri objednávaní nových kolekcií sa dokonca nové trička adidas nevyrobili ani ako "exempláre" ale sú len ako nákresy aby to nejaké dobre duše neodfotili a nevyrábalo sa to o tri dni v číne a neposielalo sa to na ukrajinu aby si to mohli kúpiť takí ľudia ako ty, ktorí si myslia, že kupujú "takí istí originál" ako je v našich obchodoch...
a čo sa týka tých "pravých goratexoviek" v takej by som išla vonku iba keby svietilo slnko

Dalcasian

Tak ja mam k tomu takyto postoj. Kupujem "original" veci na Slovensku (aj ked na kazdom vyrobku pise Cina, Vietnam). V zime som si kupil vetrovku Columbia za 180Eur., nasledne som bol lyzovat vo Francuzsku a spokojnost na 100%. Pred 3 mesiacami som bol na UA po prvky krat nedalo mi nekupit The nord face vetrovku za 40eura a spokojnost je rovnaka. Stale som bol zastancom kvalitnych a nefalsovanych veci ... ale zatial nemozem povedat ale jedno zle slovo. Tricka a botasky, ktore na pohlad vyzeraju katastrofalne nekomentujem.

Sanco

neviem, aké sú bundy North Face v Užhorode, no kamarát si z Číny priniesol okrem manželky aj bundu tejto značky za nejakých 1500 korún, samozrejme s nášivkou pre čínsky trh - tá istá bunda z tej istej továrne akurát určená pre domáci trh a preto aj iná cena. Zatiaľ je s ňou maximálne spokojný.

Pali2

stanley máš pravdu ja to poznám tiež

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum