Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba Dobrého pastiera na Kňazovke

Matobee , 2

Tak konečne som sa dostal na planinu Galmus a mrazivú noc som strávil v tejto kolibke. Je poriadne malá, čo ma dosť prekvapilo, dobre som si zo 2 krát nabil hlavu ale inak fajn. Ďakujem za ňu.
Dnu aj von poriadok.
V noci behali po stenách plchy a večer prešiel okolo menší vĺčik.

Daulagiri

Tak si bol Maťo vyskúšať túto mini útulničku. Tuším som sa tam aj ja buchol pár krát svojho času :-) haha. Ale ako kukám mal si lepšie počasie ako ja kedysi.

Matobee

Maťo hej hej zavítal som do tejto časti krajiny. No počasie bolo parádne aj poriadna zzzima. Trošku som sa nabažil a vylepšil si tohtozimné renomé. Kolibka je veru malička. Ešte teraz po 4 dňoch cítim hrču na hlave.
Ty si tam už fakt musel chodiť po kolenách. :-)

Matobee , 2

Pavel možno by sme sa na Galmuse aj stretli minulý víkend lebo som tam tiež plánoval vydať cez víkend. 25. - 26.6. a urobiť nejaký okruh. Ale vyzeralo to tam horšie čo sa týka počasia ako na západe republiky, preto som išiel na Tribeč.

Pavel Forgáč

O Glamuse som už sníval 2 roky :D. Ktovie či by sme sa stretli alebo niekde minuli. V sobotu večer to bolo fakt peklo na hrebeni. Silný vetrisko a dážď. Bol som rád, keď som prišiel do posedu na Malej Knole. Inak bolo počasie celkom fajn. Do ktorej časti Tribeča si sa vybral?

Matobee

Rovnako o ňom snívam už aj viac rokov. Fotky aj články z týchto miest pôsobia nesmierne lákavo. No vlastne som na Galmuse mal byť sobotu nedeľu (24.5 - 25.5) tak by to bolo veselé podľa tvojich slov. No je možné že by sme sa stretli lebo som plánoval taký okruh do nedeli večera. Ale dobre som urobil, že som to odložil.
Z Jelenca na Gýmeš a Oponický hrad a tadiaľ okolo som sa motal.

Fotbalik

Koliba naprosto v pořádku. Pozor na nízké dveře, odnesl jsem si pěknou bouli.

Zael

Dobry den prajem. Neviete nahodou niekto v akom stave je tato koliba. Posledny prispevok je rok stary. Chceli by sme s frajerkou pochodit vychod a tato koliba vyzera dost bezpecne miesto na prespanie... kedze frajerka sa spat v stane mocno boji... Dakujem

Pencurák

Spal som na tomto nádhernom mieste 31.8.2018,útulňa je v poriadku,naťahal som nejaké drevo,lebo tam už skoro nič nebolo.Nádherné večerné výhľady z hrany planiny na vysvietené spišské dediny a rozprávkové ticho pri ohníku.

FunTTomas

útulňa i prístrešok v polovici augusta boli v poriadku. Inak socha - Kraljica mira (kráľovná mieru) je z Medžugorja v Hercegovine.

Axel

Prespali sme z 1. na 2. augusta.
Kolibka v dobrom stave, trochu zvnutra zatuchnuta, ale ziadny neporiadok. Nasli sme kusok nachystaneho sucheho dreva aj nejake stiepky.
Spanie nad altankom luxusne, aj ked dosky pri vacsom dazdi budu pretekat a na par miestach z nich vypadli hrce, takze riadna diera.
V noci buntosil plch.
Natahali sme z doliny hadam dost dreva na niekolko posedeni, nieco nalamali. Na hrubsie kusy donesiem buduci tyzden pilku.
Oproti vyhliadke ide slaby chodnicek, ale stratil sa mi. Takze ziadna voda ani kadibudka nablizku nebude.
Soche panenky marie niekto dorobil plechovu striesku...
Buda nad Poracom ma uz poskodeny igelit na podlahe a nejaka dobra dusa vyhodila ten gauc vonku, kde zhnil.

Daulagiri

Prespal som tu teraz zo 6. na 7. 11. Krásne miesto aj útulňa, stav je rovnaký ako na fotkách akurát vnútri trochu rozsypané kúsky tesniacej peny, ktoré asi rozhrýzla myš. Pozor na ňu, pustila sa do oleja v sviečke, taká bola hladná. Vo vnútri som našiel len jeden klinec na zavesenie tašky z jedlom. Inak pohodové spanie, za lepšieho počasia pekné výhľady na Spiš a pomedzi stromy aj Tatry a Kráľovu hoľu.
V návštevnej knihe bol aj amatérsky nákres cestičky k prameňu Olcnavského potoka, ale neskúšal som ho hľadať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma