Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kopské sedlo - krížom cez Vysoké Tatry

Diskusná téma K článku: Kopské sedlo - krížom cez Vysoké Tatry

Na prechod našich malých veľhôr máme niekoľko turistických trás. Môžeme napríklad využiť vysokohorské túry v podobe kondične náročného Sedielka alebo technickejší Poľský hrebeň. My sa pôjdeme pozrieť na jeden z krajinársky najpríťažlivejších chodníkov, a to z Tatranskej Kotliny do Tatranskej Javoriny cez Kopské sedlo. Keďže sa na vysoké končiare budeme pozerať z horských lúk medzi Vysokými a Belianskymi Tatrami, tak túru hravo zvládnu takmer všetky deti okolo ôsmeho roku. Spomienky temer spred dvadsiatich rokov porovnáme so súčasnosťou.

Rudyge

Ešte trochu histórie- k záberu 13 s názvom "Pod Belianskymi Tatrami"-na hrebeni sú Zadné Jatky/2020 mnm/, dole v doline miesto zvané Jeruzalem. Môj dedo v týchto miestach bačoval niekedy v 50-tych rokoch,tam mali salaš a na ňom /podľa otca -chodil pomáhať cez prázdniny /2000 oviec a "za každou kosovkou sa schovával medveď". Preto sa kosodrevina ničila-vypaľovala.
S tým počtom som sa nestretol v iných prameňoch, musím to s ním ešte prebrať /má 83 rokov, robil spojára a okrem iného aj udržiavali telefónnu linku na Kežmarskú chatu, niektoré stĺpy dodnes stoja okolo chodníka/.

Dzakomoo

na ´97 mam take spomienky, ze nas vzala triedna ucitelka na prvy vylet do Tatier aj s nocovanim. pocasie bolo dost zle, bol burkovy jun, tak nas zaujimali skor lotroviny ako nejake "nudne" sliapanie.
clanok aj fotky uplne super, Kopske sedlo + okolie az k Zelenemu plesu, to su moje najoblubenejsie casti v Tatrach.

Bazin

hej to vozitko je tam uz roky a stale sluzi

Knor

Tohoto "bavoraka" som fotil pod chatou Plesnivec (ked som na nej nocoval) v roku 2007:

Sona

Toto je aj moja oblubena lokalita. Spat na Plesnivci je prijemne.

Bazin

Dakujem za zastavenie sa.

Inak, vlastne je to uz 20rokov co Plesnivec je nanovootvoreny.Netreba sa ponahlat, je super prespat a bez davov sa tulat po chodniku, ako volakedy.

PaliT,veru bez starych fotiek by to bolo mlatenie slamy na prazdno.len skoda ze vtedy sa setrilo zabermi.

Adushka

Práve trasa cez Plesnivec na Veľké Biele pleso a naspať bola prvá ochutnávka Tatier pre našu BanDitku, teraz začiatkom mesiaca. Fajný článok :)

TomXX

My sme to išli opačne, len sme mali zlé počasie, tak sme hrebene Belianok nevideli, ale aj to čo sme videli, stálo za to :) Fakt super trasa, relatívne nenáročná a pritom odmení krásnymi scenériami.

Daulagiri

Pred troma týždňami som si prešiel Zadné Meďodoly a v minulosti aj chodníky okolo chaty Plesnivec a môžem potvrdiť že je to nádherné prostredie. Tento článok je pre mňa pekným pripomenutím tých končín. Osobne Veľké Biele pleso radím k mojim najobľúbenejším miestam v Tatrách, mal som tam vždy šťastie na kľud a samotu. Krajinársky je toto fakt lahôdka :-)

PaliT

Tiež ma tento kút Tatier láka, kombinácia vápencov/dolomitov Belaniek a žuly vytvára neobyčajne príťažlivé krajinné scenérie.
Oceňujem v článku aj kombináciu starých a nových fotiek.

Dbart

Túru som absolvoval v opačnom smere a nie cez Plesnivec, ale cez Zelené pleso. Cesta hore nám 2 dospelým sviatočným turistom trvala tabuľkové 3 hodiny. Počas št. sviatku na konci augusta bola trasa hore takmer ľudoprázdna! Od Kopského sedla začína civilizácia :( , ale aj svetlé zajtrajšky v podobe klesania :) . Tohto roku je manželka pevne rozhodnutá to len na základe fotiek a môjho rozprávania absolvovať s deťmi, čo hovorí za všetko.

Vladeno

Pre mňa, i so Zeleným plesom najúchvatnejšia časť Tatier.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov