Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hohe Wand víkend, 2. časť – ferrata Völlerin

Diskusná téma K článku: Hohe Wand víkend, 2. časť – ferrata Völlerin

Májové dni sú dlhé, slnko vychádza zavčasu, a tak ani my nevyspávame v stane v kempo-parkovisku na Hohe Wand, kde s Kubkom trávime víkendovú pánsku jazdu. Dnes máme na pláne jednoduchú, no pomerne dlhú ferratu Völlerin (A) v juhovýchodnej stene. Predtým však ešte prelezieme okolie, kde sme nocovali. Sú tu atrakcie ideálne pre deti – zvieratká, šmykľavky, preliezky, veveričí park a kúsok ďalej rozhľadňa.

Lubo

Kubko bude mat onedlho 6 rokov. Na svoj vek je nadpriemernej vysky, no zmeraneho ho nemam :-).

Private

iem sa spytat. ake vysoke a ake stare bolo toto zdatne a odvazne dieta Kubko, ked sa spustalo dolu kominom a stienkou Frauenlucke?

Knor

Neuhadol som :-( . Vystup si volil super, no ten zostup... ved to si ho mohol rovnako dobre spustat dolu HTL-kou :-).

Vlado, presne ako pises. Pred casom sa mi stazovali v Siatorskej Bukovine ako maju problem s financiami na Somosku. Pritom vedla je kamenolom Mackaluk. Keby tam natahali par ferat s minimalnym vstupnym (tak 2 eura, alebo aj 0), spravili kemp, predajnu suvenirov, pozicovnu feratovych setov ... tak maju vystarane.

Vlado z NZ

Keď pozeram tieto clanky o feratach v rakusku, vždy ma zaráža, že sa toho u nás ešte nikto nechytil. Viem si predstaviť prakticky v každom kameňolome (aleaj na mnespočetne iných miestach, feraty všetkých stupňov náročnosti. Eurofondy sa davaju na hocičo, našli by sa aj na toto..

Adushka

A teda ešte jeden komentár odo mňa - povedz Kubkovi, že dal parádny výkon ;) Ja som šla kedysi dávno tým rebríkom hore a veru sa mi klepali nôžky (ale to je tým mojim strachom z výšok). Ísť ním dole, to by som veru nešla :)

Adushka

Ľubo, my sme sa včera zhodou okolností motali na Hohe Wande a boli sme aj na mieste, kde ste spali a v jeho okolí. Je to tam naozaj parádne prispôsobené pre deti. Zvieratá, preliezky, neďaleko je tiež zážitková svištia cesta pre deti, po ktorej sme vďaka keškám aj kúsok prešli (každú chvíľu hojdačka, preliezka, domček ježibaby, či iná zábavka). Bola som nadšená, určite sa sem s menšími deťmi oplatí vybrať, prejdú sa príjemným lesom a ani si neuvedomia, koľko toho nachodia :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma