Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa - monitorovacia veža pod Klenovou

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa - monitorovacia veža pod Klenovou

Keď sa dočítam o novej rozhľadni, nedá mi, aby som ju nešla opáčiť na vlastné oči. Preskúmať a potešiť sa výhľadmi. Jednou z takých je veža pod Klenovou v Malých Karpatoch. Prvýkrát zachytím informáciu na FB. Rozhľadňa vyzerá veľmi zaujímavo. Presnejšie miesto, kde sa nachádza, poprípade popis prístupovej trasy však neviem nájsť. Až po dlhšom čase nachádzam zmienku o jednom z možných prístupov - z Hornej Pustej Vsi.

Masha

Dnes sme išli z Pustej vsi na rozhladnu na klenovej, no toľko aút a ľudí som tam vážne nečakala. Parkovali sme pri cintoríne, vedla priehrady kde je posledné normálne parkovisko. Nižšie pri autobusovej zastávke je autobusový otoč!!! Ľudia neblaznite, ako tam môžete takto zostať stať!! Veď tam bolo 15 aút naskladanych tak, že ani ty ľudia čo bývajú v dome pri zastávke sa nemohli poriadne dostať domov, nie ešte aby sa tam otočil autobus. O parkovaní na súkromných pozemkoch a všade popri ceste ani nehovorím. To že niekde nie je postavený plot neznamená, že tam môžete parkovať. Majme trochu úctu k prírode ale aj k ľuďom čo bývajú na takýchto odľahlejších miestach. Ďakujem.

Peter61

Dosť hrozná skúsenosť s parkovaním by imho bola, ak by auto začalo samo horieť a od neho sa chytilo 5 ďalších.

Baska558

Dnes sme mali dosť hroznú skúsenosť s parkovaním pri spomínanom vodnom zdroji na Pustej Vsi. Keď sme prišli bolo pred zákazom vjazdu zaparkovaných veľa aut a nedalo sa zaparkovať, tak sme zostali na najbližšiej lúke. Výlet bol super ale po návrate nás čakalo nemilé prekvapenie v podobe prázdneho kolesa na aute. Nebolo poškodené ale niekto nám ho vypustil.. Keď sme sa bavili s pánom čo bol evidentne domáci, upozornil nás, že miestni už majú plne zuby turistov a ak im parkujete na súkromnom pozemku jednoducho Vám vypustia koleso!!!!! Akože nehoráznosť!!! Takze si dávajte pozor, kde necháte auto zaparkované...

Adushka

Hmm, zvláštne s tým zákazom vjazdu. Včera sme na veži boli, parkovali sme pri vodnom zdroji a až tam bol zákaz, skôr nie. Inak pozrela som si dopredu článok, ale už nie komentáre, hovorím všetkým, čo boli so mnou, že budú lavičky, super pre deti a lavičky nikde.. a teraz pozerám, že tých niet pomaly od začiatku, to je také slovenské veru :)

Alcyon

Jar 2020. Pribudlo značenie pomocou plechových žltých tabuliek. Už sa nedá parkovať pri vodnom zdroji. Zákaz vjazdu je už od začiatku modrej, kde sa delí Pustá Ves na Hornú a Dolnú. Ale je tam za mostom malé parkovisko.

Knor

Tie "lokalne" znacky su tam vsade. A su nielen cervene, ale aj modre, zelene a zlte. Celkom by ma zaujimalo vediet, na co sluzia. Obcas sa mi podla stop zdalo, ze su pre motorky.
Samotna veza je pekna, ale ked si nasla udaj "rekonstrukcia protipoziarnych ciest", tak je myslim jasne, ze islo iba o to, ako "preinvestovat" eurofondy.

Tono

Clanok je samozrejme fajn, ale... Cela stavba je tak akosi ani ryba, ani rak. Ked to ma byt poziarna pozorovacia veza, stacilo postavit stoziar a opatrit ho kamerou, pricom by bolo okolie neustale on-line monitorovane. Pokial to ma byt rozhladna, tak je jej situovanie trochu nestastne - ma obmedzeny vyhlad. Za ozaj dobrym vyhladom treba ist vyssie pod vrchol Klenovej. Hned vedla znacky stoji polovnicky posed, ktory umoznuje paradny vyhlad hlavne SZ, Z a JZ.

Boro

To je asi tak, ako keď za komoušov boli všetky firemné chaty uvádzané ako školiace a rekreačné zariadenie. To preto, aby sa to dalo vykázať v nejakom vzdelávacom fonde. A naozaj sa tam ludia školili ako sa dá poriadne napiť a potom sa z toho nasledujúci deň rekreovali.

Vladvlad

Článok fajn, aj keď prístup je najlepší od červenej značky v sedle pod Klenovou. Ale možností je niekoľko, podľa toho odkiaľ sa ide.
Rozhľadňa, rovnako ako aj úprava tých ciest v okolí, majú otázny zmysel a hlavne prospech, ale keď sú ostatné štáty EÚ ochotné prispievať aj na takéto projekty, prosím.
Čo viem, lavičky samozrejme hneď po postavení zmizli na slovenský spôsob...

Šubovič

Tie lavičky na jednotlivých poschodiach, čo sú v článku spomínané, už tam nie sú. Neviem, či ich demontovali samotní stavitelia, alebo ich niekto ukradol. :-o
Neviem, prečo by tá rozhľadňa nemohla plniť obe úlohy- ochranu pred požiarmi a byť legálne sprístupnená turistom?!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma