Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poludnica - okruh z Liptovského Jána

Diskusná téma K článku: Poludnica - okruh z Liptovského Jána

Už dlho som sa chystala na balkón s výhľadom na Liptov, teda na Prednú Poludnicu a samozrejme aj na hlavný vrchol Poludnice. Ideálna konštelácia nastala v polovici júna. Jasné, ale nie horúce počasie, o deti postarané, a tak som s čistým svedomím vyrazila na okruh v severnej časti Nízkych Tatier.

+Iko+

:) nádherné...išiel som dvakrát...v lete aj v zime :)

FunTTomas

skalné mesto medzi Poludnicou a Kúpeľom je jedna z najkrajších krasových túr na Slovensku. Škoda, že veľa turistov sa vracia z Prednej Poludnice naspäť do podhoria a nepokračujú na hlavný vrchol a najväčšou chybou je neprejsť cez skalné mesto. Bizarné výtvory prírody!

Svatopluk Štěpánek

Šiel som 22/10/17, len som z Kúpeľa zbehol Za vráta a potom sa vyštveral na sedlo Machnaté a dolu k ATK v Demänovskej doline. Už som mal tých zigzagov nahoru aj dolu plné zuby.

Vankus

Rovnaký okruh som išiel asi pred piatimi rokmi, tiež sám a dokonca aj s rovnakými pocitmi, ktorých som sa tiež zbavoval ľudovými pesničkami a rámusom.
K sebaistote mi nepomohol ani bufetár na parkovisku, ktorý mi nedoporučoval, aby som liezol na Poludnicu sám.
Aké však bolo moje prekvapenie, keď som už poriadne vyčerpaný na vrchole stretol starého krívajúceho viac než 70-ročného deda s čaganom. Dodnes nechápem, ako tam vyliezol. Okrem neho som nestretol nikoho.
Ale ináč výhľad bol parádny, snáď si Poludnicu toto leto zopakujem.

Pocestna07

Na Poludnici sme boli z každej starny už niekoľkokrát. Naposledy vlani sme šli z Jána a potom z Rakytovice najskor na Poludnicu a potom cez Prednú Poludnicu dolu. Na Poludnici sme mali veľmi pekný zážitok - boli tam skauti a akurát začala omša. Farár cez károvanú košeľu prehodil sutanu, zpevy boli z mobilu - sediac na výhliadkovej skale som zažívala niečo neskutočné ... A tie výhľady - človek skutočne zabudne na čas ...

Janabilesova

Paradna turicka aj vyhlady... usudzujem ze pre male deti 6 a 4 roky zatial prilis strme... resp. mozno tu spodnu zjazdovku by dali...

Sona

Zavisi od toho, ako su zvyknute chodit. Sestrocne by mozno vyslo aj obe zjazdovky.

Vrana

na Poludnici som mal asi 3 roky dozadu kratke stretnutie s medvedom

Robil som rovnaku 8-micku ako Sona ale na Poludnicu som isiel z opacnej strany, od Kupela. Akosi som stratil chodnik a tak som po vrcholovom skalnom hrebeni pokracoval dalej, vsak nejako prejdem nie? Zrazu za chrbtom lomoz. Macko mal nastastie viac rozumu ako ja a utekal prec. Pokracoval som teda dalej az som dosiel na koniec brala. Nic sa nedalo robit, musel som sa vratit trasou kade predtym usiel medved. Potom som chodnik nasiel a vsetko bolo OK.

Ked sme tam boli minuly rok s deckami, upozornoval som ich nech neutekaju dopredu :)

+Iko+

:) tak toto som mal v sedle pod Kúpeľom smerom od senníka

Sona

Uff. Tak ja si vzdy hovorim, ze som vysoko a nebezpecne su hlavne kontajnerove medvede, a robim ramus, aby ma poculi tie ostatne. Ale v tom zelenom traverze mi fakt nebolo vsetko jedno, najma ked 2x zavanul ten strasny smrad.

Daulagiri

Hm sama v takýchto končinách Soňa to by som na teba nepovedal :-)
Mne tento vrch zatiaľ uniká hoci plány mám. Sú to ozaj krásne miesta, v NT až nezvykle zachovalé. Verím že sem čoskoro zabrúsim, lebo krasové územie, kľud a nádych medveďova to mám rád. Vďaka za inšpiráciu a pripomenutie.

Sona

Napadlo mi, ze to by bola lokalita pre Teba :) Mne nevadi chodit sama, ja sa so sebou celkom dobre zabavim a popravde viac nez zverov sa bojim divnych ludi na parkovisku a tak podobne.

Beta

Veľmi sa teším, že si napísala tento článok. Som Polka, a vidím, že keď žena cestuje sama, to je toto na Slovensku trochu čudné. Veľa ľudí sa má opýta či sa nebojím a prečo idem sama. A prečo nemôžem ísť sama? A ja som bola na Poludnicy tento mesiac 13 júna, išla som cez Jánsku dolinu, sedlo Javorie, Potom Poludnica a zelenou značkou späť do Liptovského Jána. Stretla som ľudí na až na Poludnicy - to boli dvaja Poliaci, a potom ešte jednu Česku, ktorá išla tou cestou len kúsok. Myslím ako ty, že pohľad na Liptov z cesty od lyžiarskeho vleku je veľmi krásny. Zdravím a želám viac pekných túr.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov