Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vlčinec, Sokol a hrad Košeca

Diskusná téma K článku: Vlčinec, Sokol a hrad Košeca

V piatok, sediac za počítačom, pozorne sledujem predpoveď počasia. V sobotu má na celom Slovensku pršať, no v nedeľu bude podľa meteorológov počasie oblačné a prehánky sa vyskytnú len ojedinele. Preto plánovaný dvojdňový vander v Slovenskom rudohorí strategicky vymením za jednodňovú túru v Strážovských vrchoch. Tu ma dlho lákali vrchy Vlčinec a Sokol. Oba sa ako dvojičky týčia nad dolinou Porubského potoka a spolu z neďalekým Vápčom tvoria dominanty okolia. Ich prechod spojím s návštevou neďaleko stojacich skromných pozostatkov hradu Košeca.

Gagigo

No, veľa sa tam nafotiť nedá. Ale treba ísť, dobre je to vidieť, dobre vedieť. A výhľad je tam krásny na dedinu a aj na Vápeč. Foto zo začiatku júna 2016.

Tono

Martin, tak prave z tohoto muru je uz len cca tretina. Nedavno padla vacsia cast. Dusan, ja sa tam tiez dakedy vyberiem daco pofotit. Dam ti potom vediet?

Knor

Prikladam obrazok murov Koseckeho hradu z roku 1990. (Ide o nascanovany navlhnuty diak, farby som teraz neupravoval.) Asi ide o obrazok co mas vlavo hore.
Na Vlcinec a Sokol sa chystam na jesen - uz som dostal v oddieli instruktaz :-). Len u mna to bude okruzna trasa.

Dušan Šrenkel

Pekné miesta. Tiež som ich navštívil tento rok hlavne v rámci akcie Ilavská 25ka. Pozerám, že tentokrát to bola jednodňovka, ale aj tak evidentne vydarená. Dokonca nemusí byť ani gýčové počasie na fotenie, začínam na to takisto prichádzať. Dúfam, že sa tam raz vyberiem aj niečo pofotiť :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma