Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Oblík, Šimonka, Praporec a Ivanov vrch

Diskusná téma K článku: Oblík, Šimonka, Praporec a Ivanov vrch

Počas Veľkej noci začína byť pre mňa tradícia, že sa stretávam s priateľom, ktorý chodí v posledných rokoch na východ a venujeme sa obľúbenej turistike. Ja som tu ako doma, ale aj on je skúsený turista. V podstate sa k nemu pripájam počas niektorých dní. Chcel by navštíviť severnú časť pohoria. Na všetkom sa môžeme dohodnúť počas presunu k východisku - Hermanovce nad Topľou.

Mahe

Po prečítaní jedného z príspevkov v tejto diskusii nadobúdam dojem, že:
"pre OCHRANU PRIRODY" by asi najlepšie bolo všetky PR oplotiť ostnatým drôtom a prísne strážiť ozbrojenými strážcami !

Blahoželám, ochranári !
Už je z vás čistá kasta, ako v Indii.

Knor

Velmi pekna prechadzka.
Stano - zvacsa to bola tura po chodnikoch. Na vyhliadku Hermanovskych skal vedie riadne znacena vyznamova odbocka turistickej znacky (trochu horsie sme na nu triafali). Do polky vystupu na Oblik sa ide po starsom NCh, dalej sa ide po trase pravidelneho vystupu na Oblik organizovanom miestnym klubom KST. A zostup zo Simonky bol po miestne vyznacenom chodniku. Ale mas pravdu, oficialne by sa zrejme malo najprv ziadat o povolenie a az potom tam ist (myslim najma na Oblik). Co je cely rozdiel medzi legalnym a nelegalnym. Prave preto radsej opisujem tury po Rakusku, kde je pohyb legalny bez formalnych ziadosti kadekolvek (samozrejme, na vlastne riziko) a priroda tam je v ovela lepsom stave, ako u nas.

Stano Petruska

Viac propagacie zakazaneho pohybu v prirodnych rezervaciach treba na tomto portali, hodi sa to k ochrane prirody, blahozelam, redaktori!

Vladimir Popluhar

Parádne lokality si opísal, ten Ivanov vrch nemá chybu. Fotky super - a ten priatel ako maká do kopca - má kondičku ako MK :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma