Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tlakový petrolejový varič (retro)

Diskusná téma K článku: Tlakový petrolejový varič (retro)

Možno si ešte niekto z vás pamätá, na môj článok „A šťastný nový rok...“, uverejnený 1. 1. 2017, kde som popisoval príhodu s petrolejovým varičom, ktorá sa nám prihodila kedysi dávno na Nový rok. Keď som hľadal nejakú ilustračnú fotku k článku, natrafil som na jeden Army shop, ktorý takéto variče ponúkal na predaj.

Boro

Rast, tak mi napíš email na moju adresu a ja ti piošlem zopár kontaktov. Pozor, ponúkni vždy cenu a niečo mebnšiu, jednaj sa.Väčšina predajcov je v Čechách , ale to nevadí a dojednaj si dodávku "Poste restante.".

Rast

no to som samozrejme skusal, ale pokial to aj nieco naslo,ak to nikdy skladom nebolo, tak preto som sa pytal, ci ma niekto nejaky konkretny tip...

Boro

Rast, zadaj si na vyhladávač heslo " petrolejový tlakový varič" a istotne nájdeš aspoň10-15 ponúk. Veď o tom píšem v článku.

Rast

da sa to este niekde kupit? nemate nejaky typ na obchod?

Boro

Keď mi vyšiel ten prvý článok o variči na Nový Rok, kamaráti ma napadli, že vraj sme do neho nikdy petrolej nepoužívali, ale že sme v ňom používali benzín. No asi to tak bolo a možno aj preto mal taký hlasný horák, lebo benzín sa asi viac "odparuje".

Florián Dekret

Pecka:) akurát včera som skúšal SOTO MUKA varič, bol som prekvapený, že v návode píšu,že cca po 20 litroch spáleného benzínu sa musí kúpiť jedna nová súčiastka (v cene asi 30€). to žiaden predajca nemal uvedené na webe... tieto tvoje mašinky asi vydržia podstatne viac :D a pritom ich cena je podobná ako cena náhradnej súčiastky na SOTO... vďaka za článoček, príjemné retro :)

PaliT

Ten sovietsky varič sme používali na oddielové akcie, mal aj sadu odlišných trysiek, lebo sa v ňom mohol používať okrem petroleja aj benzín, lieh a pod., podĺa použitého paliva sa musela použiť správna tryska.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma