Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Obnovené značenie na hrad Čabraď

Diskusná téma K článku: Obnovené značenie na hrad Čabraď

V okolí hradu Čabraď pribudli na modro značkovanom turistickom chodníku č. 2655 drobné prvky, ktoré významne zlepšia orientáciu a pomôžu turistom v centrálnej zóne Krupinskej planiny. V rámci obnovy značenia sa okrem zahustenia a skvalitnenia značkovania bola vybudovaná nová turistická vývesná mapa, drevená strieška nad vrtom s pitnou vodou, drevený mostík, odpočívadlo na Konskom ako aj potrebné značkárske šípky, ktoré zlepšili orientáciu na "výstupovej" trase na hrad Čabraď.

Capuliak

Odbočka ku prameňu je riadne označená turistickou smerovkou a celá odbočka cca 150 - 200 m je vyznačená modrou významovou značkou. Smerovka ku prameňu je uchytená na značkárskom kolíku v ostrej zákrute pri stúpaní na hrad z podhradia. Inštalovali sme to tam spolu s"Bacilom" - šéfom OZ Rondel, ktoré sa usiluje o záchranu hradu Čabraď.

Knor

A keby len to! Ako deti sme s tatkom prelozili kopec miest, ktore su dnes prisnou rezervaciou. Zjavne to vsak tym miestam neuskodilo, ked sa na nich dnes vyhlasuju rezervacie (cize tam je stale co chranit). Take cosi po sucasnych holoruboch v nasich horach asi nehrozi.
(P.S. Ako je mozne, ze v Rakusku na mape horko-tazko najdete rezervaciu, pritom priroda je tam ocividne zachovalejsia ako u nas? Nebude to skor o sposobe hospodarskeho vyuzivania prirody ako o zakaze vstupu?)

Jjano

Ado, tipujem že na hikingu sú stovky článkov, ktoré sa "odohrávajú" v prírodných rezerváciách a nie je to v nich spomenuté.
Má tvoja poznámka nejaký konkrétnejší dôvod?

Peter61

@dady 23:26 28.8.2017
v clanku su linky na mapu, kde je hranica PR jasna a v legende su vyznacene " maloplošné chránené územia "
mapy.hiking.sk/blog/#legenda
Obdobne je to aj na papierovych mapach. Akurat ze autor(i) asi precenuje/ju uroven prace citatelov s mapou a ziju v tom, ze citatel to ovlada. Stratavam sa s s tym, ze ludia si mylia znacenie TZCH s oznacenim hranice maloplasneho chraneneho uzemia ( PR, NPR).
Asi by to mohli autori viac zvyraznovat.

Dady

len tak mimochodom -
ani zmienka o tom, že sa jedná o PRÍRODNÚ REZERVÁCIU ?

Vlado z NZ

Akurat vcera som tam bol a na pramen som sa spolahol, ale nenasiel...signal som tam nemal. Tak teraz by som to uz nasiel:-) pri kaplnke pri pristresku je dokonca stojan na bicykle....myslim ze by sa tm zisiel nejaky ukzovatel k pramenu....

FunTTomas

do článku boli doplnené súradnice na prameň v podhradí a tiež doplnené štyri fotografie, ktoré poslal autor dodatočne.

Pavol "Chodec" Horvath

Dobra sprava.
Ja som tam trafil, ale to znacenie pomoze. Hrad je velmi pekny a chalpci spravili kus prace!

Bdel

viackrat som siel na hrad z predposlednej autobusovej zastavky v smere od Opavy. Pri sutoku Sibenicneho potoka z Litavou je taky maly kruhovy kopec, z ktoreho je pekny vyhlad na hrad aj protilahly sklany masiv. Naspat klasicky po modrej na Cerinu. Z Cabrada odporucam cestu popri Litave az do Plastoviec.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma