Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Staré a raritné smerovky

Gustoh

Jedna z roku 1958 ... na ceste medzi Zazrivou a Kubinskou holou.

Radim25

Raritka troch smerovníkov, z toho dva sú v kôre zarastené, jeden je vidieť, ale rok už sa nedá určiť. Nemáte niekto staršiu foto kde by bol vidieť rok? Jednu mám z 2020, ktorej nie som autor, ale tam je vidieť len 198.? Smerovník sa nachádza na zelenej TZT z Turieho smerom na Skalku a Krížavu na Martinkách...

Matobee

Netradične umiestnený smerovník na autobusovej zástavke v Štefultove a stará, bývalá značka na betónovom stĺpe neďaleko.

Radim25

Neviem, či to tu už bolo, ale ešte stále ten smerovník tam je...

Lubo

Mikulčická kopanica v Malých Karpatoch neďaleko Bukovej.

Samkoh

smerovník na sklenom vrchu som si minulú nedeľu všimol aj ja, ale táto oblasť má ešte jednu zvláštnosť: smerovníky v okolí vrátane tohto sa nevedia dohodnúť, či má sklený vrch 4sto neviem koľko metrov, alebo 640 metrov nad morom. Konkrétne tento, myslím, tvrdí, že 640. Plus na Sklenej hute píše zelená na sklený vrch 20 minút a žltá 40, pritom obe smerovky sú z rovnakého roku a značky idú súbežne.

Mirec240

Dnes som si po bližšom skúmaní všimol, že na starej zelenej smerovke na strome, kde sa dodnes nachádza rázcestie Sklený vrch (viem o nej už dlho), je v druhom riadku zreteľný nápis ˝Jánova˝, teda smerovka bola platná ešte v čase, keď zelená viedla cez Jánovu dolinu (v súčasných mapách Kobylská dolina) v zvernici Biela skala do cca polovice 60. rokov, smerovka teda pochádza z 50. rokov alebo začiatku 60. rokov. V prvom riadku bude zrejme nápis ˝križovatka s červenou˝. Na tomto strome je tiež stará žltá smerovka, žltá však svoju trasu nemenila. Po zelenej trase v zvernici sa zachovalo už len zopár slabo viditeľných značiek na stromoch.

Radim25

Áno myslel som ten, čo Samkoh, lebo ja som o ňom nevedel. Takže gagigo ďakujem za pridané foto!

Samkoh

neviem, ako radim, ale áno, ja som myslel tento.

Radim25

Samkoh: foto toho smerovníka z Rozbehov do Bukovej nemáš?

Matobee

Úlovok na modrej TZT z Utekáča na Tri Chotáre v lokalite Čremoš.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov