Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jaskyňa v Čube - nové značenie

Diskusná téma K článku: Jaskyňa v Čube - nové značenie

Zákon o ochrane prírody a krajiny umožňuje voľný vstup bez sprievodcu do vybraných a orgánom ochrany prírody vyhlásených jaskýň, v ktorých nehrozí nebezpečenstvo poškodenia ich prírodných a kultúrnych hodnôt a je zaistený bezpečný pohyb návštevníkov. Medzi tridsiatku verejnosti voľne prístupných jaskýň patrí tiež Jaskyňa v Čube v katastrálnom území Podolínca. Štatút získala v roku 2008.

Bazin

Ano asfaltova cesta je v dobrom stave, auta prejdu, parkovanie tiez ako pises. ideal pre bicykle.

Dzakomoo

Roman dobre si to popísal a podstatné je, že je to konečne vyznačené aj na turistickej mape. a na Panské lúky ste prišli pešo alebo autom? ja by som len doplnil, že z Podolínca po smerovník Panské lúky (a ešte trochu ďalej) vedie nerozbitá asfaltová cesta, len tu nie je žiadne parkovisko. ďalej pri kaplnke sv. Huberta sa už dá lepšie zaparkovať.
ešte taká zaujímavosť o jaskyniach v Spišskej Magure. vzhľadom na jej rozlohu sú tu len 3 známe jaskyne, asi to bude tým flyšom.
a opätovne hĺadať jaskyňu v Skalke sa chystám o mesiac.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma