Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: GSB: Nýdek – Kiczory – Korcháňovci

Diskusná téma K článku: GSB: Nýdek – Kiczory – Korcháňovci

Keď som po návrate z päťdňového putovania po trase Čierne pri Čadci – Kiczory – Markowe Szczawiny – Oravská Polhora zistil, že sme išli od Kiczory vlastne Glówny Szlak Beskidzki (GSB, slovensky Hlavná beskydská magistrála), ktorý ide v dĺžke 498 km od Ustrona po Wolosate, zatúžil som trasu prejsť celú. Samozrejme, po častiach, a tak som na tri dni voľna v septembri naplánoval ďalšie putovanie. Dlho som okolo nejakého vandru nemal toľko peripetií, ale napokon všetko dobre dopadlo.

Boro

Pekný vander , Miro,časť poznám, ale niečo je pre mňa nové.

Mivym

nebyť tej výluky na trati a meškania vlaku ,tak by sme toho aj viacej prešli a následne aj viacej čučoriedkového piva vypili....pekný vander Sido!

Zivan

Pre prístup na východzí bod GSB je najlepšie využiť niektorý z rýchlikov idúcich zo Žiliny na Ostravu (napr. Detvan) a potom vystúpiť v Třinci. Odtiaľ zo stanice potom zobrať taxík do Ustronu za cca 300Kč. My sme v trojici pred niekoľkými rokmi v trojici takto riešili logistiku dopravy zo Slovenska do tohto poľského kúpeľného mestečka, kde sme začínali GSB.
Pre tých, čo pôjdu po GSB odporúčam zakúpiť si v Poľsku (alebo cez niektorý e-shop) knižného sprievodcu s podrobným popisom a mapami compass.krakow.pl/news/265, kde budete mať pokope všetky potrebné informácie.

Miroslav Svitek

Zivan, vďaka za informáciu o tom taxíku. Ja som si myslel, že by sme to skúsili z Českého Tešína peši do poľského a odtiaľ vlakom do Ustroňa. Ale tých cca 12 km trate ide vlak obrovským oblúkom asi dve hodiny. Tak sme šli ako sme šli. Taxíkom z Třinca ma to nenapadlo a cena naozaj nie je likvidačná. Tak nasledovníci to majú po Tvojej informácii jednoduchšie.

Zivan

Ešte snáď na doplnenie vhodnej logistiky pre tých, čo chcú absolvovať GSB po etapách. Predsa len zamestnanému človeku nie je jednoduché zobrať si minimálne 3 týždne dovolenky.
My sme to robili na 3 etapy od Ustronu po Wolosate v členení cca 10/7/7 dní.
Východiská a ciele etáp :
1) Ustron - Kroscienko nad Dunajcem (odtiaľ asi 7km peši do Červeného Kláštora)
2) Kroscienko - Nowa Wies (potom busom asi 12 km k Duklianskemu priesmyku)
3) Nowa Wies - Wolosate (návrat na Slovensko cez Kremenec a Novú Sedlicu).
Myslím, že nie je potrebný ani stan, pretože na trase je dostatok možností ubytovania, najmä chát PTTK príp. aj privátov.

Zdenči

V marci som robil časť tejto trasy (z Nýdku na Velký Sošov a potom sme zišli dole Jawornika) s kysuckými turistami vysokanadkysucou.sk/…/2906-wi…
Počasie sme mali podobné ako ty, navyše k tomu ešte sneženie. Rozhľadňa ani bufet v tom počasí otvorené neboli, ale opáčili sme "Karczmu na Polanie Soszov", čo je asi tá nová stavba, na konečnej lanovky, ktorú opisuješ. Chata , na ktorej ste spali bola vtedy na predaj. Pekný kraj, chcem si to ešte niekedy prejsť za krajšieho počasia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma