Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K prameňu: Prameň Cirochy

Marceliiino

Stav 31.5.2023: Voda tiekla z rúrky pekným prúdom, žiadny problém.

Maclab

Koncom augusta 2022 voda tiekla z rúry pomaly, ale fľaše sa dali naplniť behom pár minút.

Vladeno

16.6.2021 prameň bol našťastie v lepšom stave, jak mal daulagiri. V pohode na varenie, nabratie trojlitrového hydrovaku, litrovej nalgeny i klasických pet fliaš. I umytie sa. Pri pokračovaní hrebeňovky smerom na Čierťaž nutné nabrať zásoby vody tu, nespoliehať sa na pramene na Pľaši, či vo svahu Ďurkovca. Ďalšia voda pri útulni pod Čierťažou. Pozor na to!

Daulagiri

Bol som tu 27.5.2021, bolo obdobie po dažďoch, ale z plastovej rúrky tiekol len veeeľmi slabučký cícerok, nabratie 2 dcl fľašky trvalo 4 minúty. V prameni Cirochy o pár metrov ďalej bola pod strieškou len stojatá voda, zo žliabku netieklo nič. Našťastie som mal zásoby vody, lebo nabrať dostatočné množstvo by trvalo veľmi dlhý čas. Pozor na tento prameň!

Menganito

28.7.2018
Prameň mal dobrú výdatnosť, naplniť si 6 * 1,5 litra nebol problém, voda čistá, trochu mdlej chuti. Dá sa v ňom v pohode aj poumývať bez znehodnotenia prameňa. Prameň Cirochy, ktorý je ďalej, bol menej výdatný a menej praktický na naberanie.

Samkoh

Slabý prameň, ale dá sa z neho nabrať voda.
Chodník ešte chvíľu pokračuje ďalej ku miestu označovanému ako prameň Cirochy s náučnou tabuľou, kde však začiatkom augusta 2017 takmer žiadna voda nevyvierala.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k prameňu: Suchá dol. Prechádzal som tadiaľto dnes 6.3.2024. Celá lokalita je upravená ako oddychové miesto, sú tu lavičky a až 3 pramene, všetky tiekli výdatným prúdom.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Ironcat k prameňu: Prameň 28.12.2023 - Prameň je asi 450 m od útulne Kruteka, ked sme tu boli, bol velmi výdatný

nová téma