Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Asolo Kongur GV – celokožené turistické topánky

Diskusná téma K článku: Asolo Kongur GV – celokožené turistické topánky

Toto je test a recenzia celokožených – nubukových goretexových topánok Asolo Kongur GV, v článku nájdete moje komentáre, hodnotenia, ale aj denníkové záznamy, ktoré som počas niekoľkých mesiacov zapisoval po bezprostrednej skúsenosti s používaním. Na internete som ich našiel v tom čase v cene typicky do 240,- €. Test prebiehal od júna 2017. Komu sa nechce čítať ako sa topánky správali na rôznych terénoch, nech rovno preskočí do sekcie “Hodnotenia”.

Peto H

Mám tieto boty necelé dva roky, starám sa o to, voskujem atď... Pohodlné sú, koža aj podrážka sú bezchybné. LENŽE: tá biela koža čo je zvnútra pod členkom sa na oboch zrazu odtrhla od šitia a vylieza stade taký nepekný čierny molitan. Za mňa dosť slabé po necelých dvoch rokoch normálneho, nie veľmi intenzívneho užívania a dobrej starostlivosti.

Pavel Forgáč

Na jar/leto/jeseň si myslím, že membránu netreba. Premokne to tak či tak a bez membrány sa to aspoň skôr vysuší. Na zimu už membránu treba, len zas je tu problém čo píše Peter61. Keď to nepremokne z vonka, tak po pol dni kráčania mám z ponožky mokrú špongiu z potu. Osobne to riešim nosením viacerých ponožiek v batohu a potom už len prezujem. Ale zaujímavé je, že sa mi to deje len pri teplotách do -5. Pokiaľ je väčší mráz môžem behať aj celý deň a nič.

PaliT

Membrána je do mokrej trávy super. Na Salewách som sa brodil v premočenej tráve 6 rokov bez problémov, potom už odišla a výsledok bolo čvachtanie v topánkach. Dovtedy bez problémov.

Opossum

@Peter61: Vrely suhlas. A to ani nespominam velky postrach membran - mokru travu :)

Opossum

@ado.4: Prepac, napisal som ten prispevok sustrediac sa na nieco ine a tak to aj dopadlo.

Chcel som povedat, ze ak je pre Teba membrana dolezita, tak si vyber model, ktory ma Sympatex. Ten ma parametre porovnatelne s Goretex membranami. Tie ostatne membrany od Grisportu su na tom vyrazne horsie.

Ohladom impregnacie si myslim, ze to netreba prehanat. Ale raz za cas ich osetrim tusim G-Wax vcelym voskom. Zda sa, ze im to neublizilo.

Vela stastia pri vybere!

Peter61

@ opossum 30/01/22 11:14:
ja sy mislým, že do membrána do topánok je mi na tri vecy. Ak vypotím poldeco-deco za deň, to nepôjde vonku ani náhodou. V lete to riešym vímenou ponožiek, a sušením na ruksaku.
Asi fakt voddtesne zabalím a prepotené ponožky a odvážim, koľko je tam potu (alebo vody).

Aďo.4

@opossum ,dík ..Keďže som prezeral viac modelov od Grisportu, tak som videl , že používajú viac druhov membrán.. najmenej tri..Neporozumel som, či by si mal radšej topánky s membránou sympatex alebo radšej nie túto membránu..Keďže už dlhšie nosíš topánky od Grisportu napr. model Thunder, tak čo sa Ti najviac osvedčilo pri ošetrovaní - impregnácii tejto hladkej kože ?

Opossum

@ado.4: Rozna rodina mala rozne modely. Ono vsetky su takmer rovnake. Nemusi to by t ausgerechnet Thunder, moze byt aj cokolvek podobne.

Este mi napadla jedna vec, na ktoru si mozno treba dat pozor a to je, ze niektore modely maju SpoTex membranu, niektore Sympatex. Ak si vyznavacom membran, tak by som urcite bral nie Sympatex.

Mne osobne to je jedno, dokonca rozmyslam, ze v buducnosti skusim pohladat topanky bez membrany, ale kolko ludi, tolko chuti.

Aďo.4

@opossum ďakujem za odpoveď .Bohužiaľ typ Thunder nie je na Slovensku dostupný a v Čechách je len v jednej predajni a odtiaľ tovar na Slovensko neposielajú.. Keďže Crusader ťa sklamal , tak oslovil ťa ešte niektorí iný model z tejto značky ?

Peter61

Fero, imho pocit "tvrdosti" závisí aj od medzipodrážky.

Opossum

@ado.4: Mal som 3 pary Grisportov. Nerozpadli sa, ale uz sa ten smrad nedal vydrzat ani vydezinfikovat, takze museli ist :(

Dva pary mali neznackovu podrazku a ta drzala na vsetkom fantasticky. Model Thunder. Tento:

grisport.co.uk/…/thunder-brow…

Moj posledny par ma Vibram podrazku a su to uplne korcule :) Tie sa aj rozpadavaju, co som ostal velmi prekvapeny. Je to ich najvyssi model 'Crusader'. Par veci tam spravili snobskejsie ako na nizsich modeloch a zda sa, ze nevyslo. V porovnani s nizsimi modelmi sa Crusader ukazal byt menej odolny a hlavne daleko smyklavejsi.

Velkost je o trosku vacsia ako si zvyknuty pri inych znackach. Ich 42 by skor bolo ako 42.5 pri inych.

Ja nosim celorocne ten Thunder typ. Iba ked idem s mackami, tak si zoberem tvrdsie Mamuty.

Osobne mi maksia podrazka velmi vyhovuje - mam lepsi cit pre teren a hlavne nedostavam pri chodzi take stasne udery na svoju rozbitu chrbticu. Myslim, ze vo svojich tvrdych Mamutoch by som v lete zasiel par kilometrov a potom ostal tyzden seknuty.

Ale uznavam, ze kto ma chrbticu okay, moze preferovat tvrdsiu podrazku, s ktorou sa napriklad lepsie leze.

Aďo.4

Vdaka PaliT i Lubo za odpovede.Budem rozmýšľať.. Pavel F. veď to.. A po pol roku už musíme dokazovať,že sme ich zle nepoužívali,ak by sme ich chceli reklamovať :-D

PaliT

Ehm, odpoveď mala byť Aďovi4.

Chcelo by to možnosť editovať príspevky aspoň chvíľu po napísaní... :(

PaliT

@opossum: Kongury sa držia s cťou, jediná vec, ktorá mi vadí, že som nevzal o trochu väčšie. Neviem, či mi len spadla klenba na chodidlách, alebo sa trochu scvrkli, ale zimnú hrubú ponožku už do nich neobujem.

Žiadny náznak materiálových problémov, považujem ich za skvelý produkt.

Treba však dodať, že viac nosím v poslednom čase Prabos Pular (písal som recenziu aj na ne), od novembra do marca je to moja štandardná bota, Kongury nosím do divočiny v teplejšom období.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma