Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolomity – okolo Tre Cime di Lavaredo s dieťaťom

Diskusná téma K článku: Dolomity – okolo Tre Cime di Lavaredo s dieťaťom

Kto by ich nepoznal. Tre Cime di Lavaredo, Drei Zinnen, Tri veže, najznámejšia a asi aj najnavštevovanejšia časť Dolomitov. Pri plánovaní našej septembrovej dovolenky v Dolomitoch váham, či sa sem chceme pozrieť, lebo vopred tuším davy turistov. Ale chuť vidieť známy pohľad na skalný masív je veľká, a tak 5. septembra 2017 vyrážame na výlet.

Martin knor

25 evri za cestu? Wow.
Mohli ste sa vybrat od vezi na kus tunelmi cez Paternkofel. Je to nenarocne a su z nich najkrajsie vyhlady na Tre Cime.
Inak, ocakavane davy som riesil tak, ze som spal na vzdialenejsej chate a okolie Troch Cimov som iba obehol (to vsak s dietatom nejde). Tak ci tak, na chatu v blizkosti Tre Cime by ma nik nedostal:
hiking.sk/…/okruh_cez_sextens…

Adushka

Vďaka za pozitívne komentáre a aj vaše zážitky z tej oblasti - Soni a Peťo. Ja práve neviem, či sa tam ešte vrátime, fakt je to na nás priveľmi preľudnená a komerčná oblasť, hoci samozrejme krásna. Ale možno raz na ten Paternkofel.. ;) A možno si raz Dita povie, že tam chce ísť ešte raz :)

Peter Straka

Trek spoza Drei Zinnen som absolvoval v lete 2011, tiež s "dieťaťom", aj keď trochu starším. Na rozdiel od väčšiny sme tam boli turistickým busom - v rámci karty Drei Zinnen Card zdarma, zo stanice v Toblachu. Dva preplnené busy, stál som celú cestu na jednej nohe, syn si pred koncom sadol.
Na parkovisku asi 95% ľudí sa v húfe vydalo na chatu Auronzo (z južnej strany masívu), zvyšok išiel severnou trasou cez sedlo Mezzo. Na Drei Zinnen Huette sme si ledva sadli. Potom sme pokračovali na východ zostupom dolinou Altensteintal do osady Dolomitenhof, kde sme sadli na bus smer Sexten a Innichen (tiež v cene turistickej karty). Práve pri zostupe sme stretli len zopár ľudí a vychutnali si kľud Sextenských Dolomitov.

Daulagiri

Úvodná fotka že "Woow" :o) Krásne končiny, tiež by som sa sem chcel niekedy pozrieť. Príjemne sa to čítalo a tie fotky aj s mrakmi sú veľmi pekné, tajomné. Najkrajší pohľad je od tej chaty Dreizinnenhutte. Tie tunely vyzerajú parádne.
A s Dity bude veľká turistka ako jej rodičia :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma