Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sezónna uzávera v TANAPe s novinkami + rozhovor

Diskusná téma K článku: Sezónna uzávera v TANAPe s novinkami + rozhovor

Hoci Tatranský národný park stále nemá platný návštevný poriadok, sezónna uzávera bude platiť ako po iné roky. Okresný úrad Prešov vydal vyhlášku, ktorou túto problematiku upravuje. V nasledujúcom článku vám prinášame prehľad zmien, ktoré nastali oproti minulosti, a tiež vyjadrenia riaditeľa Správy TANAPu Pavla Majka k viacerým bodom.

PaliT

Som rád, že sa podarilo skrotiť a vyhnať developerov, celý TANAP je už bezzásahový, nikde sa nič neloví a teraz je už jasné, že turista je v národnom parku posledná škodná, ktorú treba čo najviac eliminovať.

Jaruš

Jak jde dohromady s plamennými řečmi o ochraně přírody to, že se TANAP např. podepsal pod tak zrůdnou akci jako je koncertování pod širým nebem vysoko v horách, třeba na Téryho chatě - viz Tatry Flowers?! Móda vodit psy do vyskohorského prostředí TANAP už taky toleruje. Ještě před pár lety vysvětloval strážce takovým turistům, jak je to škodlivé pro divoku zvěř. Stav Tater je daleko hoší než za bolševika!!!

Tajbik

neviem, či len ja mám dojem z toho článku, že ten človek je neskutočne arogantný....

Ivor

Prečo poľským kamzíkom a svišťom, orlom, sokolom atď. Uzávera nechýba a našim áno???

Jiku2

Kurna, zrovna jsem se chystal na Sivy vrch.. Tak nic, vyrazim do Nizkych Tater mrknout jak se letos činili těžaři, jak byli citlivi k hnizdicim ptakum a jestli uz z tech malych stromku opet narostli ti hodnotni staleti mohykani

Jiku2

jinak k tem uzaveram.. neni nekde nejaka celkova mapa toho stredniho Slovenska, kde na to clovek koukne a hned ví?

Tajbik

@peter61, dík, dávam ako pozadie pracovnej plochy :-))))

Jiku2

Peter61: dík. tim strednim Slovenskem jsem myslel treba i V. a M. Fatru a Nizke Tatry a oznacil jsem to tak ciste soukrome, protoze kdyz to vezmes od zapadu a vychodu, je to stred ;)

Adushka

Áno, pán riaditeľ vyznieva v rozhovore opäť neskutočne arogantne. Ale to len svedčí o tom, že pre správu TANAPu sú najväčšia škodná turisti. Smutné. Takže pokračujem v ignorovaní Tatier a moje kroky budú aj naďalej smerovať radšej inam.

Rast

to je furt dokola, nic sa nesmie, vsade je ochrana, ale data ako vzdy chybaju, nikto ich nezverejni, tak nic nove pod slnkom. Tatry sa daju ignorovat, alebo aj tie nezmyselne zakazy, zalezi na preferencii.

Jiku2

njn, ta hrstka pravovernych turistu ty zimni Tatry doslova devastuje. jestli nejak turisti nici Tatry, tak je to jedine vlivem te masy, ktera se tam valý v letni sezone. tak rozsahla a dlouhodoba uzavera v mimosezonim obdobi je smesna. nejake omezeni by mely byt, ale dilci a rozhodne ne tak dlouhodobe.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma