Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Letný prechod cez Šíp - okruh zo Stankovian

Diskusná téma K článku: Letný prechod cez Šíp - okruh zo Stankovian

Turisti z Hanušoviec nad Topľou mali v ročnom pláne návštevu Šípskej Fatry s výstupom na vrch Šíp, preto som to mal viditeľne v kalendári zapísané. Blížil sa deň výstupu, ale počas týždňa bolo počasie daždivé. Aj napriek predpovediam počasia som bol optimistom a veril som, že sa výlet podarí v naplánovanom čase uskutočniť. Samozrejme, že ako správneho turistu má lákajú aj iné miesta v horách a netúlam sa len po svojich srdcových Slanských vrchoch. Veď človeka odjakživa lákalo neznáme, takže som ako všetci ostatní, ktorí túžia za poznaním iných krajov.

Lubo

Nuz, tato trasa je zaujimava prave skalami.

Monika888

A prosím vás je nebezpečná trasa? Ci sú tam zrazy skaly atď alebo dobre chodníčky?

Lubo

Tura je kratka (12 km), no ma znacne prevysenie (940m). Zalezi preto od kondicie deti a toho, ci su zvyknute chodit na tury takychto parametrov. Zial ono sa to neda nejako zovseobecnit, lebo medzi detmi rovnakeho veku vie byt velmi velky rozdiel.

Monika8888

Dobrý deň môžete mi niekto objasniť náročnosť túry a ci je zvladnutelna aj pre malé deti?

Riosan

Jeden z výrazných z pekných vrcholov Fatry.
Okruh veľmi pekný. My sme tam raz stretli nevidomého turistu s doprovodom, čo bol pre nás veľmi silný zážitok.

Vladimir Popluhar

Fajn čítanie a pekné fotky, ešte som na Šípe nebol -priznávam sa dobrovolne. Ale snáď raz :-)

Martin knor

Danka, vdaka, pohladam to.
Tomas - ved prave z Geocachingu viem o tom okne (okienkova seria). Mam na Geocachingu konto a som asi jediny Geocacher, ktory oficialne nenasiel este ani jednu kesku :-D .

Tomas Vohlarik

Martin, ta jaskyna je zaznacena aj tu v turistickej mape. Skalne mesto a rozne utvare na Sipe su krasne, a ked je dobre pocasie aj vyhlady. Keskari mozno tu jaskynu poznaju, je tam pre nich skrysa :-) 1. fotka - Chos a zapadne Tatry, 2 fotka jaskyna fotena zo Sipu, 3 fotka - skalne mesto, 4 fotka - vyhlady z Podsipu, 5 fotka chalupky v Podsipe

Tomka

Martin
Keď pôjdeš od Podšípu žltou, v mieste kde sa značka stáča JV smerom, asi 100m od značky je ešte jedna menšia jaskyňa s oknom.

Martin knor

Na Sipe som bol dvakrat, no naposledy velmi davno. Zda sa, ze si coskoro vystup zopakujem. Pozriem si tu jaskynu so skalnym oknom. Asi pojdem Tvojou trasou, ale naopak.

Tomka

Výstup na Šíp bola jedna z mojich prvých ozaj turistických akcií. Pamätnou je aj preto, že ako totálne neskúsení turisti zobrali sme si iba jednu termosku s čajom /štyria!/. V Stankovanoch som potom prvýkrát v živote /a zatiaľ aj posledný/, dala veľké pivo na ex!
Napriek tomu zostal Šíp mojim obľúbeným kopcom.
S tým časom kvôli foteniu mám aj ja problém - som večne posledná. Keď idem s oddielom,riešim to tak, že ešte pred túrou si vydupem predĺženie túry /časovo/ aspoň o pol hodinu - však v krčme sa dobre čaká.
A ešte niečo - nie jaskyňa Hrdosť, ale Jaskyňa v Hrdoši.
Vďaka za článok.

Pavol "Chodec" Horvath

Ja som hore na Sipe schytal burku a nebolo mi vsetko jedno!
Cestou dole bola (neviem ci este je) znacka ze prechod cez rieku Oravu je nemozny. Riskol som to a pokracoval po zltej. Cestou som stretol 2 Cechov a a Ty mi povedali ze most je v poriadku. Vraveli ze znacku daju dole, tak neviem ci hej...

Pocestna07

Táto trasa je jednou z mojich obľbených na Liptove. Jeden rok sa nám podarilo skoro na jar počas jedného dňa v týchto miestach zažiť štyri ročné obdobia. A tej kveteny čo tam je - od lykovca cez prvosienky holé, horce, poniklece, ľalie zlatohlavé, črievičník papučkovitý ... nádherné výhľady na obidve strany, spomínaná jaskyňa a až rozprávkoé kúzlo osady Podšíp - oplatí sa sem prísť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma