Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krížom-krážom Pohronským Inovcom

V.v.l.a.a.d.o.o

Južne od Vojšína sme tento víkend objavili odbočku z modrej, novú zelenú značku, s provizórnou smerovkou na Fanadyb. Začiatok vyzerá byť solídne vyznačený, potom sme sa vrátili a pokračovali smerom na Veľkú Lehotu.

Priesil

V oblasi Malej Lehoty a Vojšína potom pozor na miestne poľovné združenie a hlavne na poľovnú stráž, sú dosť agresívny a to aj keď sa pohybujete po TZT.

Tomka

Vďaka za pripomenutie mojich obľúbených lokalít.
So záverom však nie celkom súhlasím. Všetky štyri pohoria patria medzi moje obľúbené a aj keď ich mám slušne schodené, netrúfla by som si porovnávať. Tribeč má tú smolu, že turistické chodníky väčšinu zaujímavých miest obchádzajú. Vo Vtáčniku je to lepšie, ale značka tiež nevedie na také krásne miesta ako Ostrovica, Hrádok, Končitá, Kostolíky či Prochotské skaly atď.
Prešiel si krásne lokality a to si si ešte nepozrel Vráblikovú skalu, skalné mesto pod Veľkým Inovcom, Cígerovú skalu a Sokolec pri Penhýbli a zopár ďalších okolo ktorých si prechádzal.
Nuž ale všetko sa vždy nedá.

Erina

Potvrdzujem, chodník Bukovina-Záhrb je síce pekný, ale pred Záhrbom zle značený. Ja som išla opačným smerom (z Bukoviny) a len vďaka intuícii som sa zo spleti serpentín a chodníkčov dostala cez "krkaháje" (tou húštinou) na rázcestie Záhrb. A to som tam takmer domáca. ;-) Zaujala ma poznámka o točení seriálu na ŽST NB. Keďže TV nepozerám, ani neviem, o čom to je...

Martin knor

Ahoj, bol som tam na jar a tie najvacsie atrakcie som obehal v ramci jednodnovky. Trasa: Stara Huta - vodolad - Sedlova skala - Bujakov vrch - Vojsin - Andezitove more - Zivanska veza - Hradiste - Osnou dolinou a lukami spat. Najkrajsie boli lucky okolo Bujakovho vrchu plne poniklecov. (Poniklece vsak rastli aj na Vojsine.)

Paulovič pali76ZM

Pekná túlačka po mne blízkych cestičkách! Fajn čítanie a spomínanie na pekné miesta v Pohronskom Inovci.
Tiež sú mi viac blízke pohoria Pohronský Inovec a Štiavnicke vrchy ako Vtáčnik a Tríbeč i keď aj tam sa nájdu zaujímavé miesta.

Pencurák

Pekná túlačka Heňo,pripomenul si mi moje putovanie Rudnou magistrálou.A presne ako píšeš,od Starej Huty po Záhrb bolo katastrofálne značenie aj v r.2013,všade plno chodníkov a ciest,takže mapa a kompas museli byť po ruke.

Baranček

aj ja som sa sem zatúlal v lete 2016 a mal som problém nájsť červenú značku na Záhrbe a lákala ma asvaltka,ale predsa som vošiel do húštiny a našiel som ju.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma