Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Atraktívny okruh pri Saalfeldene

Diskusná téma K článku: Atraktívny okruh pri Saalfeldene

Koncom mája som bol pár dní v Salzbursku a pozrel som si niekoľko roklín. V predchádzajúcom článku som opísal štyri, teraz ponúkam reportáž o piatej. Dolina Stoißengraben je otvorenejšia, iba jej záver má charakter úžľabiny. Avšak krásna bola celá prechádzka cez Peter Wiechentaler Hütte. Miestami som sa na nej cítil ako v botanickej záhrade.

Radim25

Ok Martin, chcem ísť len ten okruh čo si opísal naposledy, noo vyše 8 hod. 16 km a 1160 hm, to si ozaj musel ísť pohodovo :), nezapisuj hoď do batožku na mapy.cz

Martin knor

Ahoj Radim,
Podla mojich zaznamov (prechadzky po horach si zapisujem) ma ten okruh 16 km a do vysky treba ist 1160 m. To je myslim si celkom v pohode. Vyrazal som z parkoviska o 7:30 a o 16:00 som uz bol dolu.
Pred 3 rokmi som siel z Bachwinklu cez Peter Wiechenthaler Hutte, obe feraty, na Persailhorn a dalej cez Breithorn na Riemannhaus. To uz bola ina tura, siel som ju cely den. Na Peter Wiechenthaler Hutte som dosiel ked z nej vyrazala partia turistov v rokoch. Aj oni sli na Riemannhaus, ale dookola cez 412 a 401. (A dosli tam o hodne skor ako ja.) Cez Persailhorn je to o dost narocnejsie, najma ak nie je idealne pocasie.

Radim25

Martin: Našiel som to, ale tá trasa by ma nebola napadla pri pohľade do mapy, tak to už je "iný" okruh ako som si myslel, ale skúsim ho, prosím ťa zhruba koľko to trvalo... Pýtam sa na tieto veci teraz, lebo do leta článok už "zapadne prachom". Díky!

Martin knor

Ahoj, 412 (bez pismeniek) som siel pred 3 rokmi. Ta trasa je celkom obycajna, je to vsak najrychlejsi vystup na chatu.
To co tu opisujem je zapadnejsie. Ked sa nastavis na chatu (Peter Wiechenthaler Hutte) a posunies sa od nej zapadne, tak pri hlavnej ceste je napis Stiossen. Na tom parkovisku pod napisom som parkoval. A isiel som hore trasou 412j. A potom od chaty dolu trasou 412c. Zaver bol po trase 20 a PMW (mapa Kompassu).
Trasa 412j nie je na mojej mape F&B vyznacena, je vsak ozaj velmi pekna. Ziadny feratovy set tam netreba a je to vcelku pohodlna prechadzka. Na Persailhorn vedu 2 feraty, bez setu by som ich rozhodne nesiel. To medzi nimi sice nie je ferata, je to vsak pomerne narocny vystup strmymi skalami. Ist to dole (medzi vystupmi hore feratami) mi pred 3 rokmi dalo zabrat (bolo po dazdi).

Radim25

Martin: chystám sa v lete do tých končín, článok ma preto zaujal, podobne aj o roklinách. Chcel som sa ale spýtať na túto túru, ktorú by som chcel ísť, že kde si presne parkoval a či to dá aj menej zdatný jedinec, ktorý ale chce. Ako dobre pozerám na mapu, na Persailhorn sa dá ísť aj mimo kletter bez f. setu a dolu tou istou trasou? Trasu si asi absolvoval po 412 akurát neviem kde si začínal a končil. Díky za info...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma