Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vyhliadky okolo Hardeggu na Podyjí

Diskusná téma K článku: Vyhliadky okolo Hardeggu na Podyjí

Ďalší z voľných dní je predo mnou. Mám rád sviatky, keď si môžem mimo víkendu vybehnúť niekam von, ďaleko za hranice všednosti a užívať si to. Je 17. novembra a tento sviatok alebo voľný deň sme si vybojovali sami, žiadne veľmi vzdialené historické udalosti. Jednoducho je to pripomienka príbehu, ktorý sme sami zažili a to je o to vzácnejšie. Niežeby som si nevážil sviatky ukončenia vojny, rôzne sviatky cirkevného charakteru – to teda nie. Ale taký sviatok, aký máme my 17. novembra, je predsa len o dosť vzácnejší pre našu generáciu. Ale dosť bolo hodnotenia sviatkov.

Vladimir Popluhar

Martin - na českej strane je myslím si len jedna legálna vyhliadka - tá severná, volajú ju Hardeggská vyhliadka. Ostatne mnou popísané sú na rakúskej strane - z juhozápadu a zo západu. A dakujem Tebe i Vladimírovi.

Martin knor

Ten hrad vypada nadherne. Pozrel som sa, kedyze som nedaleko neho siel. Bolo to v roku 2002. No upaloval som po cervenej znacke po ceskej strane, lebo som chcel stihnut vstup na Novy hradek. A tak som na ziadnu z vyhliadok na ceskej strane nesiel :-(.

Vladimir Popluhar

Ked som to písal, myslel som samozrejme aj na Teba, že tam by sa BanDitke páčilo, v tých lesoch by sa naučila Banditiť :-)

Adushka

Toto je veru dobrý tip, Vlado, my sme sa kedysi motali na bajkoch v okolí Znojma aj Vranova nad Dyjí, však mám z toho vari aj dva články tu na hikingu, ale Hardegg sme vynechali. Teraz to bude dobrý nenáročný cieľ aj s deťmi :)

Vladimir Popluhar

Myslím, že sa oplatí Pali, ale skôr asi tak na skorú jar, vtedy je okolie Dyje krásne zelené. Dakujem.

PaliT

Fajná inšpirácia, práve sa bavíme s polovičkou, že by sme sem na jeden predĺžený víkend vybehli.

Vladimir Popluhar

Dakujem za reakcie - velmi ma to potešilo, Pocestná - ja sa tam ešte chcem vrátiť - ale radšej si pozriem jedno miesto poriadne. Možno tam pôjdem pozrieť na viac dní. Pesnička inak celkom fajn Kamelot.

Jjano

Ak sa tam budete niekto motať na bicykli, tak naozaj stojí za to odskočiť si na ukážku železnej opony do Čižova, o ktorej píše Pocestna nižšie. Je to tu en.mapy.cz/s/2lh7t a keď sa už vytrepete na Hardeggskú vyhliadku (odporúčam!), tak na bicykli je to do Čížova brnkačka (a peši to tiež nie je až tak ďaleko ...).

Pocestna07

Oblasť Podyjí je plna zaujímavých miest a dajú sa tu ešte nájsť tiché miesta bez alebo s minimum ľudí...
Pridávám tipy na miesta, ktoré sa páčia mne - výhliadka Bílý kříž, Claryho Kríž, červená trasa z Vranova nad Dyjí do Hardeggu so zastávkou v Čížove (výstavy v návštevnickom centre, časť "zakonzervovanej železnej opony" i skvelá a ešte raz skvelá Hospoda U Švestků), po neznačených cestičkách okolo priehrady s mnohými výhliadkami a skalami, pre milovníkov zrúcanin a hradov - Cornštejn, Bítov (prepojené i lodnou dopravou), Šenkenberk, Nový Hrádek ... Havranické vřesoviště (okrem iného výnimočný divozel tmavočervený), pre botanikov množstvo kvetín, od vstavačovitých cez cyklámeny a ľalie zlatohlavé, jasenec biely (výhliadka Seasfieldův kámen, kde sa dá často pozorovať i krásne sfarbená jašterička zelená)... Pri Dyji zas možete natrafiť na čierneho bociana ...A to všetko zavŕšiť dobrým vínom - prostě Podyjí je možné užiť si všetkými smyslami.

Vladimir Popluhar

Vdaka Boro, čo som ja ale videl v Hardeggu - tak tam bolo také malé prístavisko. Podľa mna tam požičiavajú loďky aspon na aké-také malé člnkovanie. Aj ked to určite nie je splav. :-)

Boro

Tento najmenší český národný park je bohužial ochudobnený o jednu perspektívne úžasnú atrakciu a to je splav rieky Dyja. Bohužial je splavovanie zakázané a tak tá nádherná Dyja je opustená. Ale kto si ju už raz splavil potqajme, vie o čo tí ostatní prichádzajú. ˇŠkoda..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma