Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prielom Hornádu - zimný prechod v roku 2017

Diskusná téma K článku: Prielom Hornádu - zimný prechod v roku 2017

Slovenský raj milujem! Bola som tam mnohokrát - či na dovolenkách, či na jednodňových akciách. Hoci nie som zimná turistka, roky som snívala o zimnom prechode Hornádom. V roku 2012 bola arktická zima, okolo –25 stupňov, a tak sme sa tam vybrali. Bol to úžasný zážitok. Hornád bol úplne zamrznutý, nádherné ľadopády a plno veselých ľudí – podaktorí pešo, podaktorí na lyžiach, korčuliach či na saniach. Vyšantili sme sa ako malé deti. Hore Kláštorskou roklinou sme sa zas správne narobili a na Kláštorisku si užívali nádherné výhľady. Roky som čakala, kedy si to znovu zopakujem.

Jjano

Denník N, MINÚTA PO MINÚTE, 1. MARCA 2018 17:22
Súvislý a bezpečný prechod Prielomom Hornádu po zamrznutej hladine nie je možný, upozorňujú horskí záchranári zo Slovenského raja. Súvislo zamrznuté sú iba kratšie úseky, obchádzanie týchto častí je miestami veľmi náročné a nebezpečné. Stav zaľadnenia sa v najbližších dňoch môže meniť. (tasr)

Tomka

Mata123
Ak sa Ti nikto neozve, zavolaj horskáčom. Tí majú predsa len najaktuálnejšie info.

Mata123

Dobry den, bol niekto tento týždeň? Ako to tam vyzerá?

RoL

Vzhladom na predpoved pocasia, buduci tyzden by to aj mohlo prist.

Atalienka

Taktiež som bola Slov. raji viackrát, v prielome Hornádu, ale zimné prechody - to je zimná krása... odvaha nesmie chýbať tým, ktorí sa to podujmnú prejsť. Zábery sú úchvatné !

RoL

PaliT, na bezkach je dobre, ked zamrzne a este stihne nasnezit. Inak lepsie na korculiach. Bezky na tom lade moc nedrzia, ale da sa. A lepsie sa rozklada vaha. Inak Je to parada.

Tomka

tono
Máš pravdu. Teraz to býva len výnimočne, treba čakať aj niekoľko rokov, kým naozaj celý zamrzne. A trvá to len pár dní, maximálne dva týždne, takže treba byť v správnom čase na správnom mieste.

Tono

Hmmm v minulosti byval Prielom castejste zamrznuty

PaliT

Zaujímavé, veľmi rád by som raz prešiel prielom na bežkách.

To vytekanie na ľad som zachytil už dávnejšie v jednom TV dokumente o sibírskych riekach a označovali ho ľúbozvučným slovom "náľadie".

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma