Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tatranskou magistrálou na Popradské pleso v zime

Diskusná téma K článku: Tatranskou magistrálou na Popradské pleso v zime

Keď vyšla vyhláška Okresného úradu Prešov so zoznamom trás podliehajúcich sezónnej uzávere vo Vysokých Tatrách, neobsahovala viaceré úseky červeno značenej Tatranskej magistrály, ktoré tam doteraz boli. Jedným z nich je krajinársky veľmi pekný úsek od rázcestia Trigan nad Štrbským Plesom po Popradské pleso. V jeden januárový deň, keď sme uvážili, že lavínové podmienky sú priaznivé, som sa vybrala ukázať ju nášmu 6-ročnému turistovi.

Peter61

výstraha HZS
Dôrazne neodporúčame používať úsek chodníka - magistrály rázcestie Trigan - Popradské pleso červená v zimnom období ! Bezpečná alternatíva je zelený TZCH .
hzs.sk/vysoke-tatry/

Peter61

Sú tam infotabule o vstupe do lavinózneho terénu a pod žľabom aj info o lavíne r.1974

Rc1

co sa tyka tych lavin na letnom chodniku, akurat som sa minuly tyzden dostal k jednemu z poslednych cisel casopisu tatry a tam pisu ze kazdu zimu spadne na ten chodnik niekolko desiatok lavin.

PaliT

Peter, ale veď aj tú Darwinovu cenu si občas niekto zaslúži... Prečo by sa otravoval zdravým rozumom ;)

Peter61

@PaliT 12:31
"Chce to aj tu použiť zdravý rozum. "
tvoj prispevocok je sice hutny a kratky, ale cast publika sa mozno nedopracuje k tejto poslednoj vete.
Zmenil by som vetosled a dal by som ju na zaciatok.

PaliT

Spomínam si, že do lavínovej dvojky sme vždy chodili letnou trasou. Hádam len raz nám počas pobytu na Popradskom nasnežilo s následnou trojkou a vtedy jediný krát sme išli na Štrbské zimnou trasou. Samozrejme, vo všetkých ústiach žľabov sme vždy vykrúcali krky a natŕčali uši, ale nikdy sa nič neudialo, ani nepoznám nikoho, kto by tam zažil nejaký incident. Chce to aj tu použiť zdravý rozum.

Peter61

Lubo,
DIKYYYYYY !!!
nekukol som na Info o lavínovej dráhe. Iba podľa Šokartu som kukol na potok....

Totiž:
na VKÚ a na Hlaváčkovi je (od Z) najprv Tumova strž mapy.hiking.sk/?x=20.23207…
a Hlboká voda. Škaredý žlab a potok sú bližšie ku Skalnatému plesu.

Naspat k rc:
kde drbla lavina

Rc1

no ktory zlab to bol presne to neviem, ale slo to niekde od toho hrbu tak asi skor niekde tam ako dal link lubo. ja som to videl zhruba plus minus asi niekde odtialto mapy.hiking.sk/?x=20.23175…
a ked som to videl tak som prasil naspat. ano letel tesne pred tym vrtulnik, ale neletel presne ponad hrb ale letel niekde do studenej doliny smerom od popradu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma