Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Kanady na Aljašku (5) – NP Denali

Diskusná téma K článku: Z Kanady na Aljašku (5) – NP Denali

Z výpadovky vo Fairbanks ma po krátkej chvíľke čakania berie mladý chalan, vracajúci sa z letného kempu späť do Anchorage. Vyloží ma po dlhej 200-kilometrovej ceste, ktorú lemujú nepreniknuteľné lesy, večne zasnežené šesťtisícovky a mohutné ľadovce, a to priamo pri návštevníckom centre v Národnom parku Denali. Centrum je už zatvorené, nakoľko dnešné cestovanie bolo časovo náročné a je pokročilá hodina. Neostáva mi nič iné ako ísť na recepciu miestneho kempu a kúpiť si jedno z posledných miest na stanovanie v mega obrovskom kempe. Kemp je až neuveriteľne plný a celý sa len tak hmýri obrovským množstvom ľudí, až mám pocit, že som na letnom hudobnom festivale.

Daulagiri

Riadna divočina, cítiť tú odľahlosť a pustosť kraja. Podobné pocity prázdnoty, aj keď s Aljaškou predsa neporovnateľné som zažil na Altiplane v Bolívií. Lenže tam som nebol sám.
Inak páči sa mi tá inštruktáž, ktorú si tu dostal pri vstupe do parku. Vidieť že nič neberú na ľahkú váhu. Chcelo by to dlhší pobyt v tomto kraji, jáááj hneď by som šiel ;-)

Matiseq

Cim viac o tom takto pisete tym viac tam chcem ist. :)

Mato_d

Ľubo to popísal presne, tá veľkosť a prázdnota Aljašky je neuveriteľná.
Ďakujem za pokračovanie. Mal si fakt smolu s tým dažďom, ale zjavne si nemal problém užiť si to aj tak. Hneď by som sa tam na pár týždňov zase vrátil.

Lubo

Matiseq, Aljaska ma ovela silnejsi impact na cloveka ako Norsko, hoci priroda je v mnohom podobna. Fotkami a rozpravanim sa to tazko sprostredkuva. Najsilnejsie zazitky som mal spojene s neuveritelnou civilizacnou prazdnotou. Teda stojis na kopci a pozeras smerom, kde vies, ze stovky kilometrov nie je ziadne ludske obydlie. Kdezto v Norsku vidis osidlenie vsade, hoci riedke alebo aspon vies, ze za hentym kopcom je taka dedina.

Matiseq

Wunderbar, ako norsko na 4-tu. Asi by som mal trochu obavy z chlpacov ale riskol by som to. Fakt pecka.

Possum

Tie fotky su neskutocne krasne. Nadherna krajina

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma