Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Brány do pekiel

Mikello

No batérka umrela počas exponovania fotky pred Žiarskou chatou, ale mal som so sebou aj nabíjačku, tak na druhý deň bola fit. :-) Pre istotu som už kúpil ďalšiu do zálohy.

btw, dík za pochvalu :-)

Mato_d

Jasne, vsimol som si to nove vybavenie... ;)
Mas vela dobrych zaberov z tej akcie. Baterka drzala v tej kose a dlhych expoziciach?
Na viacerych fotkach mas perfektny moment - hmlu prevalujucu sa cez hreben dolu do doliny.
Btw - Vyskovy tabor je super fotka! ;)

Mikello

Ahojte Igor a Maťo,
ďakujem za rady, tajne som dúfal, že sa niekto z vás ozve. :-) Nabudúce teda vysúšam odfotiť aj s vyššou clonou. Toto boli moje prvé pokusy s novou výbavou, ktorú som mal v čase fotenia cca 24h, takže som doma stihol iba zbežne prelistovať manuál a vyrobiť diaľkovú spúšť z domácich zásob. :-) Večer a v noci som odfotil iba pár fotiek, fakt bola dosť zima. :-) Navyše fučal vietor, ktorý mi asi trochu triasol statív... Čo sa týka kompozície, chcelo by to celkovo posunúť viac doprava, nechtiac som odrezal Rozsutec a hore som si to nevšimol.

Inak áno, to svetielko by mala byť Chata pod Chlebom.

Mato_d

Hmmm, pekne...!
Dlhe expozicie vseobecne sposobuju vysoky sum aj pri nizsich citlivostiach kvoli zahrievaniu samotneho cipu. Svoje nocne fotky preto musim casto prehnat cez editor a ten sum zredukovat. Pouzivam najma Noiseware Community Edition. Co sa clony tyka, tiez by som trosku priclonil, s tymto Tamronom aspon na F4.
Takisto by som asi urobil iny vyrez, tmava lava 1/5 zaberu by sla prec a tiez obloha s hviezdami, nechal by som tam len tu efektnu druhu vrstvu oblacnosti. Ovela viac by tak vynikla ta inverzna oblacnost, vysvietene mesta a vytrcajuce kopce.
Kazdopadne je to velmi pekne, a ja hlavne ocenujem fakt, ze si sa trepal tam hore prave kvoli netradicnym zaberom ;)
Inak to svetielko v Krivanskej MF - to je Chata pod Chlebom?

Kamzik

Celkom zaujímavá... Osobne by som dal asi ISO100 (aj keď zima isto pomohla), viac zaclonil (2.8 podľa mňa úplne nevhodné), a dlhší čas...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok