Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Panský diel a osada Môce

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Panský diel a osada Môce

Rozhodli sme sa vychutnať si rozprávkovo zimné počasie v stredoslovenskej prírode. V sobotu ráno som sa pozrela z okna priamo na zasnežený Panský diel, ktorý je výborným výhľadovým miestom. Po raňajkách sme sa autom presunuli po zasneženej asfaltovej ceste z mestskej časti Sásová do lyžiarskeho strediska Šachtičky, ktoré je obľúbeným miestom lyžiarov, bežkárov a turistov.

Janabilesova

My sme na Panský diel po prvýkrát zavítali teraz v auguste. Výhľad bol oparový, najlepšie boli vidieť Kremnické vrchy. V zime to tu musí byť ohľadom výhľadov paráda, tak sem asi zavítame aj v zime. Po modrej značke je to na Panský diel príjemná prechádzka, ktorú zvládne každý, dolu sme schádzali po zjazdovke. Na rozhľadni sme boli tiež, je taká vzdušná :-). Areál pred hotelom bol plný detí z tábora, je to príjemné miesto, kde sa môžu deti vyjašiť na preliezkach, či pohojdať.

Daulagiri

Pred cca 10 rokmi som šiel v rámci školského terénneho cvičenia zo Španej doliny cez Šachtičky a Panský diel do Bystrice. Boli sme aj na tej kovovej rozhľadni. Bola to príjemná prechádzka, plánujem už dlhšie že by som sa sem zašiel potúlať na jar. Možno to vyjde tento rok :-)

Martin knor

Pekne obrazky. V tej Mocanskej doline som este nebol, na mape vypada celkom zaujimavo.

Lubo

Prijemny clanok a super vyslo pocasie :-)

Svatopluk Štěpánek

Pekné prímestské prechádzky. Výhľad z Panského dielu ma Španiu dolinu je nádherný. Nie som odborník, ale páčia sa mi takého zasnežené fotky, tá so srnkami osobitne. Na verande jednej z dreveníc v Mociach som pred okolo 25 rokmi spal.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma