Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rača – Malý Slavín – Marianka v zime

Diskusná téma K článku: Rača – Malý Slavín – Marianka v zime

Priťahujú ma prechody z jedného boku pohoria na druhý, ako to bude aj v tomto prípade. Zastavíme sa na výhľadových miestach oboch strán. Sily načerpáme na lúkach a čistinkách, kde sa často stretávajú turisti zo širokého okolia. Narazíme na trampskú chajdu. A pohľadáme historické hradisko nad Marianskym údolím. Čerešničkou na torte bude zasnežená krajina, ktorá v týchto lokalitách bola túto zimu zriedkavým javom.

Martin knor

Fiha, o tom hradisku som netusil. Poznal som viac oblasti pri Raci, aj tych hranicnych kamenov som po lesoch videl dost, no pozeram, ze Mala Bana vypada akosi inac, ako v minulosti.

Moja oblubena trasa bola z Race rovno hore na Velku Banu. Radsej som vsak chodil kusok severnejsie, kde byvalo v lesoch menej ludi.

Bazin

Mala Baňa, keď nieje nizska oblačnosť, tak sú vidieť radomy na Malom a Veľkom Javorníku.

Pekm> veru, Roman je úžasny človek

Pekm

Velmi dobre poznam tie trasy kedze som z Race a musim velmi pochvalit osobu, ktoru nechcem menovat a ktora sa zacala starat o Malu banu. Vyhotovila lavice a stol, pridala kriz, teplomer, kruh s kilometrami a zaroven pripravila truhlicu s pitim, kde si mozu turisti posluzit za prispevok. Malu banu odporucam hlavne na jar je tam naozaj nadherne a je to nenarocna tura vhodna aj pre deti.

Sona

Prešli ste viaceré moje obľúbené lokality na jeden šup. Malá Baňa je úžasná v každom ročnom období, pár krokov od Rače seriózny výhľadový vrchol. Na jar je obsypaná snežienkami a ďalšími kvetmi.

Lúka nad Mariankou s T.O. Jaskováci je tiež úžasná. Valy na modrej som si nevšimla, dík za info. My sme tu boli asi pred mesiacom, šli sme s mladsim drobcom okruh z Marianky - údolím potoka Drmolez, cez lúku k jaskováckemu altánku a po modrej späť. Mám z toho pekné zimné fotky, tak možno prispejem, je to síce 5km/210m vychádzka, ale pre deti a na poobede výborná.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum