Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Priečne sedlo

Diskusná téma Priečne sedlo

Ahojte :)aké sú momentálne podmienky v Priečnom sedle? chceme ísť peši, bez lyží a s nami takí menej skúsení parťáci ..

Hassie

príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Peter61

OOCR VT by namiesto takých pokusov ako ferata cez Širokú v. by mala skôr tie búdky....

Michal Legutký

Nuž nechajme sa prekvapiť. Uvidíme čo to pri frekvencii prechodov cez Priečne urobí, prípadne či nebude HZS požadovať búdku ako na Skalke...

Peter61

Ad ferata Široká v.
r.2013 to bol oprášený projekt KST. Všetci povedali " áno, ale...." . cit.:
"V zásade žiadna zo zúčastnených strán zatiaľ nevystavila projektu červenú."
Čistý blud.
spis.korzar.sme.sk/…/prva-zai…
Tento projekt cez Priečne s. je už odklepnutý, iba nájsť dodávateľa a naštartovať vrtuľník.
Predpokladám obtiažnosť A/B, je to bez povinnosti feratového absorbéra pádu. Okolie feraty asi musia vyčistiť od lokrov. Ale tým, čo pôjdu žltým TZCH, sa asi zíde plembák.

Michal Legutký

Z pohľadu, že vedie nad lezeckými cestami je argument, ktorý má svoje opodstatnenie. Avšak aj táto ferrata ako je navrhovaná takisto vedie nad momentálnou výstupovou trasou do Priečneho z MSD, čo je takisto rizikové riešenie. Mal som na mysli, že ak by sa zrušila práve táto stará výstupovka a nahradila sa touto novou, by to mohlo fungovať ale toto asi nebude priechodné riešenie, pretože sme zase pri probléme obojsmernosti a rovnako časť do VSD tak ako je navrhovaná bude tiež dosť náročná. V tomto prípade sa javí prípadná záchrana rovnako náročná ako v cez Širokú vežu. Vzdialenosťou je to skoro rovnako ďaleko a som presvedčený, že cez Širokú vežu nebude taká frekvencia, práve kvôli vzdialenosti a dala by sa pohodlne riešiť jej jednosmernosť. Bol som ten prechod pred cca 2. rokmi a myslím si, že by to bola pekná výhľadová ferrata.

Peter61

Michal:

  • podmieňovací spôsob je "To by som sa ..."
  • ferata Sedielko- Široká v. - Priečne sedlo je čistý blud, o.i. aj preto, že ide nad lezeckými cestami a je na konci doliny. "Radosť" zachraňovať.

ad " Riešenie, ako je navrhnuté" : máš na mysli feratu cez Širokú v., alebo aktuálny návrh cez Priečne s. ?

Michal Legutký

Ksichtoknihu nemám a neviem celkom aký podmieňovací spôsob máš na mysli. Ale ako dôvody napísal škriatok majú svoju podstatu. V tomto pohľade je prepojenie Sedielko-Priečne sedlo z môjho pohľadu zaujímavejšie. Riešenie, ako je navrhnuté, by som skôr videl ako modifikáciu existujúcej trasy, čo zasa bude tŕňom v oku horským vodcom a možno aj HZS. Viac možno tu: spis.korzar.sme.sk/…/prva-zai…

Peter61

Michal :
ad "To by som sa v tomto prípade viac prikláňal" :
ten podmieňovací spôsob má aj nejaký dôvod, alebo je to iba newspeak z fb ?

Michal Legutký

To by som sa v tomto prípade viac prikláňal k staršiemu nápadu na ferratu zo Sedielka cez Širokú vežu do Priečneho sedla.

Skriatok

Dost dávno som tam bol, ale ked som pozeral nákres na fotkách, tak mi napadli dve otázky:
1., Ci ferratisti nebudu hadzovat kamene na pesich turistov pod nimi? 2., Aky vyznam má ferrata tak blizko ku sedlu co bude mat dlzku pribl. 500m (,,istiace lano 500m,,) ?

Leo

Nemám dojem, že by som niekoho osočoval.

Lubo

Leo, prosim, tu sa diskutuje v priatelskom duchu - to je zakladne pravidlo. Nie je od teba pekne, ze nas osocujes.

My sa nebranime ziadnej teme, pokial sa o nej diskutuje v prislusnom vlakne a dodrziava podmienky, ktore sme stanovili. Nie su nijako extremne, dali by sa zhrnut do oznacenia "zakladna slusnost".

P.S. Pokial mas chut si v tejto teme pokracovat, zaloz na to prosim novu temu vo fore hiking.sk/…/forum-o_webe_hiki… Tu je to offtopic.

Sona

Islo o reklamny prispevok, navyse nesuvisiaci s temou vlakna. K ostatnemu: nie, nie sme povinni tu tolerovat akekolvek prispevky. Dalej prosim diskutujucih, aby sa drzali temy vlakna, dakujem.

Leo

Pardon za offtopic - tomXX, tebe asi totalitné zriadenia dosť vyhovujú, že? Keď ťa napríklad bez príčiny zavrú a nepáči sa ti to, tak sa slobodne predsa môžeš zbaviť života, nie?

Ten postup ako som opísal nižšie, je asi nad niečie chápanie v tom, že zachovanie nevyhovujúcich príspevkov s opatrením voliteľného zviditeľnenia rešpektuje, keď má niekto iný názor, hoci mu nevyhovuje. Web je dajme tomu niečí priestor, no príspevok je svojím spôsobom autorský výtvor, a je prejav úcty k výtvoru niekoho iného, že ho nezničím. Že jeho existenciu rešpektujem.

A kto posudzuje, či príspevok pravidlá porušuje alebo nie, niekto nezávislý, objektívny? Nie. A keď je príspevok zmazaný, tak to nikto iný nemôže ani posúdiť.

Aké pravidlo konkrétne Horisov príspevok porušoval a čím?

No najhlúpejšie na tom podľa mňa je, že tu napríklad nevidím, či Horis reagoval na mňa alebo na niečo iné, ani či potenciálne nebol jeho príspevok prínosný a vlákno diskusie sa narušilo, lebo príspevok po ňom od Peter61 zostal. Že sa možno nejakému ťulpasovi zrovna nepáčil, no a čo?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma