Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Gemerské Toskánsko?

Diskusná téma K fotke: Gemerské Toskánsko?

Po nocľahu pod rozkvitnutou čerešňou som si užíval pohľad na nesmierne malebnú krajinku južného Gemera osvetlenú prvými lúčmi dňa. Oblé poľné pahorky, rad stromov pri ceste a osamelý kostolík nad obcou Gemerský Jablonec mi naozaj trošku evokovali Toskánsko. Do toho všetkého neuveriteľne hlučný koncert tísícok vtákov a chuchvalce hmly rozplývajúce sa nad vodnou nádržou Petrovce. V pozadí už akési maďarské kopčeky. Táto zabudnutá časť Slovenska sa mi dostávala čoraz viac pod kožu.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Vladimir50

Martin, v pohode aj ja som si ujasňoval kam až Novohrad siaha. Priniesol si pekné fotky z môjho rodného kraja, do ktorého sa už len zriedkavo vraciam.

Daulagiri

Vladimír ja nie som rozhodne znalec týchto končín. To že je to Gemer som čerpal len s toho že tá dedinka sa volá "Gemerský". Ale bolo mi jasné že toto je už hranica medzi Gemerom a Novohradom.
Martin ja som tiež pokukoval po tom Tiliči na nocľah, ale cez deň som nabral sklz a navyše som sa ešte trochu zdržal v krčme v Hajnáčke a tak som stihol na večer už len vybehnúť na lúky nad obec. Ale s Tiliča by to bolo krásne ráno.
Pavel mňa to tu úplne očarilo, tie sopúchy, maďarská atmo atď. a počasie total luxus, 2 dni bez jediného mraku - spálilo ma :-)

Pafi

Maťo, mám prechodené krížom krážom, v jari aj na jeseň a vždy ma tá krajinka fascinuje, vďaka za pripomienku, parádna séria, a vidno, že počasie žičilo :o)

Martinkrivda

dobre miesto na noclah, tam to tiez raz planujem, resp. kusok vyssie pri tilici :-)

Vladimir50

Martin, keďže toto je môj rodný kraj (okres Lučenec, Novohrad a cítim sa byť rodákom z Novohradu) tak ma prekvapilo, že píšeš o "južnom Gemeri".
Pozrel som sa do mapy a rôznych historických prameńov a musím Ti dať za pravdu. Do Gemera už patrí Hajnačka aj Gemerský Jablonec, ale Šurice, Šiatorošská Bukovinka a predpokladám, že aj Obručná už patria do Novohradu. Pohyboval si sa niekde na hranici týchto dvoch žúp, ale Tvoja fotka je smerom na Gemer, takže Ok odpúšťam Ti ten "južný Gemer".

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky