Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Táborisko v obci Zboj

Diskusná téma K článku: Táborisko v obci Zboj

Táborisko sa nachádza 500 metrov od centra obce. Nájdeme tu turistickú útulňu, altánok, ohnisko, drevené lavice, stôl, prameň s minerálnou vodou a latrínu. A nechýba priestor na postavenie stanov. Na začiatku mája 2018 obec upravila terén a pripravila pre letnú turistickú sezónu.

Daulagiri

To je celkom špinavosť, ale v podstate aj novodobý slovenský fenomén, lebo náhodne to určite nevzbĺklo. Škoda tejto chatky. Pred asi 3-ma týždňami som spal v rovnakej za Novou Sedlicou a hovoril som si že sú to skvelé počiny. Ideálne na prespanie pred túrou, keďže drvivá väčšina ľudí má tento región ďaleko od bydliska a po príchode večernými busmi tu nocľah padne vhod.

Pavel Forgáč

Škoda jej raz som tam spal a tá minerálka je naozaj dobrá. Ale je pravda, že chatka mala dosť nešťastnú polohu prakticky skoro priamo v obci, takže to mohlo niekomu vadiť. Mali ju radšej postaviť niekde nad obcou v lese :/. Nejak sa v poslednom čase rozmohlo to podpaľovanie útulní.

Mirino

Akéže cudzie zavinenie...neverím, že by niekomu mohol vadiť romanticky čmudiaci ohník s arómou pripálenej špekačky a pár pekných nočných piesní v podaní prvotriednych umeleckých súborov. To všetko vo vlahej letnej noci, hneď za domom, a nočný vánok vám prináša túto akusticko-čuchovú zmes do pohodlia vašej spálne.

Sona

Zrub je v poriadku, čistý, na spodnom poschodí pribudli dve postele, čím sa na jednej strane zvýšilo pohodlie nocľažníkov, na druhej strane sa znížila kapacita. Voda z prameňa tiekla dosť slabo, náučné tabule vyzerajú k svetu, areál je pokosený. Na stole s lavicami sa už trocha podpísal zub času, ale fungujú.

Beta

Tomáš
Super, že si to vyskúšal!
Keď ide o osie hniezda, neviem ako to je na Slovensku, u nás sa tom zaoberajú hasiči. V Zboji sú hasiči a hasičom je aj zástupca starostu obce a myslím si, že stačí im to nahlásiť a oni to usporiadajú. Myslím si aj, že ak tam budú prichádzať turisti, oni to táborisko budú lepšie udržiavať.

Bukovské vrchy sú nádherné!

FunTTomas

Beata, vďaka za tip na nocľah. Využil som minulý týždeň pri potulkách Poloninami. Pekne to spravili. Škoda len medzier medzi strechou a stenami ako pri chatkách v Runine apod., lebo tam v zime nafúka sneh a vo vegetačnom období si dnu robia osy hniezda. Aj v tejto chatke už boli dve malé osie hniezda (nejedlé :-). Hneď vedľa táboriska je malý rybník a latrína je "splachovacia", lebo zdola vyráža spodná voda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma