Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo SR nielen pešo 1. (Kremenec – Tisa)

PaliT

Čo nejdeš spať?
Čítam, píše mi Beta.
Kto?
Beta, tá čo chodí peši.
A čo píše?
Všeličo, ale nepíše, čo robila 2. deň. Inak výborný príbeh. Ona je vlastne Slovenka, honoris causa.

Boro

...a ešte k tomu chodí sama. Fíha. A bojí sa len trošku.

Beta

PaliT a Boro - veľmi pekne vám ďakujem, že ste prečítali tento veľmi dlhý text a vydržali ste to :-))
Slovenka honoris causa - aj keď je to len vtip, je to pre mňa obrovský kompliment, ďakujem :-)
bojím sa len trocha - podľa mňa lokalita v blízkosti slovensko-ukrajinskej je bezpečná, je strážená hraničnou políciou a monitorovaná, nemala som tam žiadne problémy; slovensko-maďarské pohraničie už také nie je, tam som najviac bezpečná cítila v lese, aj keď som išla lesom sedem hodín

PaliT

Nepochopil som celkom to blúdenie, nezvykneš si nachystať do GPS naklikanú trasu? V oblasti takejto horúcej hranice by som sa bez toho asi neodvážil vyraziť do terénu.
Už máš prejdenú druhú etapu popri maďarskej hranici?

Gagigo

Veľmi pekné čítanie a pekný príbeh. U mňa aj pre spomienky a skoro také isté zážitky, keďže takmer všetko z popísaného som tiež prešiel.

Alexander

Tiež som celé prečítal, vždy je zaujímavý pohľad na našu realitu "zvonku". Výborné, len tak ďalej.

Martin knor

Vieš, ako odlíšiš dievča z mesta od dievčaťa z dediny? Dievča z mesta má na pupku piercing, dievča z dediny kliešťa. :-D
(Upalujem na autobus, viac o 2 hodiny.)

Martin knor

Ahoj,

  • Ako sa v Polsku ludia v obci dozvedia dolezite oznamy? U nas vyhlasuju najma ked miestna lekarka neordinuje (kto a kedy ju zastupuje), kedy je zasadnutie miestneho zastupitelstva (ludia co chcu cosi navrhnut mozu dojst a povedat), kedy je odstavka vody, elektriny (po uliciach a presne casy), no a potom pri slavnostiach (obecne dni ap) program, co kde kedy bude a tak.

  • Na Slovensku je menej ludi ako v Polsku, preto aj ked sa chodnik vyznaci, v pripade ze nie je prilis atraktivny tak sa nevychodi. Preto je znacenie v menej atraktivnych oblastiach dobre ako pomocka pre turistu, treba vsak ocakavat, ze clovek pojde aj podla mapy a znaceny chodnik nestretne.

  • Niektore z oblasti co si sa presunula autom (ci autobusom), su pekne, len treba ist podla mapy. Dalo sa ist pozdlz potokov, po polnych cestach (vid mapa) a tak.

  • Videla si vnutro stanice v Ciernej nad Tisou? :-D

Miroslav Svitek

Beata, posledný týždeň sme komunikovali hodne ohľadne mojej plánovanej túry po Vašej GSB, ale že si v pondelok prečítam článok a parádny, o Tvojej púti po ukrajinsko slovenskej hranici, si sa, beťárka, nezmienila. No pripomenul som si naše putovanie a som rád, že sa Ti u nás páčilo. Ako sa vraví, čo Ťa nezabije, to Ťa posilní. Tak si určite silnejšia a ďalšie putovanie bude ľahšie a iný pohľad na Slovensko možno prinesie pre nás novinky o starých , zdanlivo známych veciach. Držím Ti palce!

Bazin

Príťažlivo podané miesta o ktorých nič neviem. Super, Tvoj uhol pohľadu nás obohacuje. Hore palec :-)

Pocestna07@seznam.cz

Beta, si úžasná a odvážna. Pred desiatimi rokmi sme boli takto 3 baby v Novej Sedlici a okolí na týždeň - urobili sme tam poriadny rozruch, že samé ženy, s turistickými paličkami (veď v lete sa nelyžuje). Ale po odpovedi na otázku, kde sú naši chlapi, "že musia robiť, aby sme mohli my cestovať", sme už mali pokoj. :) :)Stretli sme tam mnoho ľudí s čistou dušou a videli krásnu prírodu a ten kľud, o ktorom píšeš aj ty, bol úžasný. Nech sa ti darí objavovať, žasnúť a tešiť sa.
P.S. A tvoja slovenčina je veľmi dobrá, keď dokážeš napísať takú krásnu "slohovku."

Beta

Veľmi pekne ďakujem všetkým za prečítanie článku a veľmi milé slová. V mojej túre pokračujem. Putovanie okolo Slovenska je úžasný zážitok. Máte veľmi zaujímavú a fascinujúcu krajinu!
Možno niekto z vás bude čakať ďalší článok o mojej túre. Prepáčte, z osobných dôvodov nenapíšem viac o tej túre. Za pochopenie ďakujem :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma