Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysoké Tatry – podrobná mapa 1 : 25 000

Diskusná téma K článku: Vysoké Tatry – podrobná mapa 1 : 25 000

V segmente tlačených turistických máp sa nedávno objavila novinka od vydavateľstva SHOCart, skladaná mapa Vysokých Tatier. Zaujímavá je na nej okrem iného mierka 1 : 25 000, ktorá nepatrí k rozšíreným, avšak členité územie Tatier si ju priam pýta. Keďže vlastním pomaly archívnu mapu Vysokých Tatier v rovnakej mierke od VKÚ ešte z roku 1999, hneď som siahla aj po tejto. Jednak zo zvedavosti, jednak aby som mala klasickú a aktuálnu mapu do batoha na tatranské túry.

Fedorrr

Jedna pripomienka pre redakciu - k recenziam o mapach, knihach by bolo vhodne uvadzat aj ISBN. Celkom by to ulahcilo vyhladavanie recenzovanej publikacie v oblubenom knihkupectve :-)

Talbot

Ahoj, aké mobilné apky alebo digitálne mapy používate pre skialpinizmus? Ďakujem za info.

Lenkasyrovatkova

Tá podrobná mapa hrebeňov je super, odporúčam. Ak nemáte radi eshopy, môžete zakúpiť aj v Tatranskej informačnej kancelárii Starý Smokovec.Majú tam aj jeden kus zalaminovaný, vystavený.

Peter61

Táto Jacinova nocvinka je obojstranná, teda v Smokovci dali zalaminovať dve ?

Lenkasyrovatkova

Vystavená je jedna, v prípade záujmu si ju môže človek pozrieť aj z druhej strany. Mali by mať zalaminované dve, ale zatiaľ nenašli miesto na vystavenie oboch.

Peter61

nooo, netto 83x91x2 cm nie je práve na rozmer na zavesenie do garsónky :-)

Verzia z r.2000 (rolovaná) má 48x90 cm.

Lenkasyrovatkova

Verzia z roku 2000 je tiež dobrá, ale nevhodná do terénu (síce mám známych, ktorí s ňou boli aj na túre) a má viacero chýb (staré chodníky, preklepy v nadm. výške). Táto nová je bez chyby (zatiaľ som nenašla) a vhodná aj na používanie v teréne. Plus sedí aj so súradnicami. Verzia z roku 2000 mi prišla skôr len taká schéma.

Lenkasyrovatkova

Električky - prvé až 2021 myslím. Ja len dúfam, že to bude realizované za akéhokoľvek vedenia...

Ppi

Mimo znacenych tras je to stale prilis velka (viacmenej nepouzitelna) mierka, na turisticke chodniky zbytocne detailne. Par zbytocnych gramov v batohu.

Peter61

schematické mapa Tatier od Litvora (2019) sa volá
Podrobná mapa hrebeňov / Szczegółowa mapa

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum