Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poškodené a uzatvorené chodníky v Tatrách (video)

Diskusná téma K článku: Poškodené a uzatvorené chodníky v Tatrách (video)

Horská záchranná služba a Štátne lesy TANAP-u upozorňujú všetkých návštevníkov Vysokých Tatier na uzatvorenie turistických chodníkov cez Bielovodskú a Javorovú dolinu z dôvodu ich podmytia a strhnutia mostov. Bielovodská dolina je celá uzatvorená od rázcestia pod Poľským hrebeňom po Lysú Poľanu. Najkritickejšia situácia je v oblasti Javorovej doliny, kde voda strhla časť zeleno značeného turistického chodníka. Momentálne je nepriechodný, na jeho dočasnú uzáveru turistov priamo v teréne upozornia aj informačné tabuľky.

Peter61

facebook.com/…/25922613810389…tn=-R
"Keďže sme asi viac ľudí naším príspevkom o samovývoji medveďa vyplašili, tak spresňujeme, že žiaden chodník z titulu výskytu medveďa sme v Tatranskom národnom parku zatiaľ nezatvorili a ani neplánujeme. ......"

V.v.l.a.a.d.o.o

"bolo to v Bobroveckej doline, ako sme schádzali z Juráňovej tiesňavy v Oraviciach"

FunTTomas

Predpokladám, že ide o Suchú dolinu - bočnú vetvu Bobroveckej doliny, kadiaľ išla značka na Osobitú. Tabuľa je vyslovene tendenčná na odradenie od vstupu... Nie, ochrana medveďov. Podobných tabúľ Lesov SR je plno po Slovensku, aby odradili bežných ľudí od návštevy a nevideli zdevastované štátne lesy po masívnej ťažbe...

V.v.l.a.a.d.o.o

Archívne zábery? Pani v diskusii tam píše, že túto tabuľu videla dnes (t.j. 23.7 2020). Buď tam zákaz je a zábery sú aktuálne alebo tam nie je a inforácia na stránke ŠL TANAPu je nepravdivá a zavádzajúca.

Sona

Spýtala som sa Martiny Petránovej zo Štátnych lesov TANAPu, ide len o archívne zábery, žiadne chodníky nie sú kvôli medveďom uzatvorené.

V.v.l.a.a.d.o.o

Podľa informácie na fb stránke Štátne lesy TANAPu je zakaz vstupu kvôli medveďom na bližšie neurčený chodník v Tatrach. V diskusii sa potom jedna pani vyjadrila, že túto tabuľku videla v ústí Bobroveckej doliny na severnej strane. Je možné, že uzavretie sa týka aj iných chodníkov.

Dbart

Štátne lesy TANAPu

Žlto značený turistický chodník z Tatranskej Lesnej k Vodopádom Studeného potoka je po náročných prácach v zložitom teréne spriechodnený! Po júlových povodniach zostávajú uzatvorené už len dva úseky chodníkov - modrý Zadnými Meďodolmi na Kopské sedlo a zelený Javorovou dolinou na Sedielko. V záujme vlastnej bezpečnosti je veľmi žiadúce, aby návštevníci rešpektovali túto skutočnosť. Štátne lesy TANAP-u ako správca turistických chodníkov pracujú na postupnej náprave aj v týchto povodňou najviac poškodených lokalitách.

Jjano
Ozaj, neviete niekto, kde sú Meďodoly?

-D :-D :-D :-D

Falcon666

Mal som iba potrebu vysvetliť, prečo som trochu "chaosil", nič viac za tým nehľadaj, už aj tak"zasierame" túto tému diskusiou bez výpovednej hodnoty. Netreba poučovať. Ak je číslo v nicku Tvoj ročník, si len o pár rokov starší odo mňa a aj ja viem, ako funguje wikipédia.
Napísal som, že už viem, kde všetky Meďodoly sú a aj som to videl naživo.
Už to naozaj nechám tak.

Peter61

HZS
Upozorňujeme na uzatvorenie turistických chodníkov cez Javorovú dolinu a Zadné Meďodoly.
ňUzavretie sa vzťahuje aj na žltý turistický chodník z Tatranskej Lesnej cez Studenovodské vodopády.
Žltý TZCH, vedúci od zastávky Biela Voda ku Zelenému plesu je priechodný, avšak je poškodený. Na približne kilometrovom úseku v oblasti prechodu lesa do kosodreviny sa nachádzajú väčšie jamy. Chodník nie je vhodný pre cyklistov.
Turistov a cyklistov žiadame o zvýšenú opatrnosť na žlto značenom turistickom chodníku, ktorý vedie z Podbanského Tichou dolinou na Kasprov vrch. Ostražitosť by mali zvýšiť tiež na zeleno značenom turistickom chodníku vedúcom z rázcestia Tichej a Kôprovej doliny po Rázcestie pod Grúnikom, ako aj modro značenom turistickom chodníku, ktorý vedie Kôprovou dolinou do Hlinskej doliny.

dnešný stav , nepredpokladám, že by sa to v priebehu zmenilo.
Vložil som to kvôli tomu, že sme to spolu s Falconom mohutne zaspamovali a okrem toho sa stáva, že stránka HZS má výpadok. Iný oficiálny zdroj nepoznám.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum