Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Kmínek a Masarykovu chatu z Vyšného Kelčova

Diskusná téma K článku: Na Kmínek a Masarykovu chatu z Vyšného Kelčova

Po sobotňajšej spoločenskej udalosti sme mali v nedeľu chuť potúlať sa peknou krajinou s výhľadmi, ideálne niečo nenáročné, najradšej aj s horskou chatou. Po ceste sme mali Kysuce a po konzultácii s tunajším rodákom Zdenčim sme sa rozhodli pre okruh z Vyšného Kelčova, časti obce Vysoká nad Kysucou, ktorý spĺňal naše predstavy.

Dušan Šrenkel

Keď tak čítam článok aj komentáre, musím s potešením konštatovať, že tá drina okolo obnovy značenia trás v týchto končinách stála za to a že tie trasy okrem chalupárov aj reálne navštevuje turistická verejnosť. Len tak ďalej :)
Martin, pohraničný hrebeň je síce turistami frekventovaný viac, ale ostatné bočné trasy na slovenskej strane sú frekventované oveľa menej. Treba len prísť :)

Janabilesova

Konečne sa nám podarilo urobiť okruh z Kelčova po červenej na Kmínek a naspäť po modrej. Osady cestou boli veľmi príjemným spestrením. Deťom sa veľmi páčilo, asi zaradíme na zoznam častejšie navštevovaných miest. Myslela som si, že nad terchovské osady nie je, ale začínam trochu pochybovať :-). S chatou Kmínek ako stvorené pre rodiny s deťmi, ktoré majú radi turistiku.

Daulagiri

Niektoré tie samoty vyzerajú pekne, ale asi je ich tam na mňa trochu moc, mám rád takú väčšiu samotu. Ale oblasť rozhodne zaujímavá, raz sa sem snáď dostanem.
Inak ten bazén na hrebeni to som ešte nevidel, to je sila :-)

Zdenči

Martin, keď je dobrá zima tak je tam aj parádna bežkovačka.

Martin knor

Tym hranicnym hrebenom som siel okruh pred 30 rokmi (spat cez Bilu, smradlavy pramen a Slajku), ked sme mali akciu na Sukenickej. Bolo to uprostred zimy a snehu bolo do 10 cm. Tam to bude na bezky v tejto dobe tak 5-10 dni. Ale tie samoty sa mi pacia.

Zdenči

Som rád, že sa páčilo...dnes by ste sa nekúpali vo vlastnej štave, ale v daždi...ale bolo ho treba

Boro

Ten hrebeň som prešiel dokonca viac krát. Je to trošku živé na môj vkus, ale pekné a tá hustota chát poskytujúcich občerstvenie je zradná. Občas sme aj podľahli (radi). Ale musím povedať, že najlepšiu držkovú polievku som jedol na Masarykovej chate. Bola skvelá a ja dodfnes hľadám niečo podobné a ani sám som si nedokázal takú uvariť. Aj toto patrí k spomienkam na vandre.

Lubo

Kminek by bol super na akciu. Pre preto sme takto zvolili turu, aby sme tam nakukli.

Adushka

Hraničný úsek od Bumbálky po Konečnú mám prejdený, často si hovorím, že sa sem musím vrátiť, s deťmi to sú ideálne terény :) Krásne vám to vyšlo, letná idylka :) A na Masarykovej chate sme tiež kedysi jedli a na Kmínku som chcela urobiť hiking akciu, len už mali plno :)

Janabilesova

Velmi pekne fotky a aj lokalita… chaty na hrebeni sme uz navstivili od Bumbalky, Vyzera to byt plne peknych drevenic a zaujimave aj z Kelcova, dakujem za tip :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma