Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo slovensko-česko-poľského Trojmedzia

Diskusná téma K článku: Okolo slovensko-česko-poľského Trojmedzia

Ako dieťa narodené v socializme sa teším z takých vecí ako otvorené hranice. Keď mám možnosť, s radosťou ich prekračujem sem a tam, najmä rakúske. A čo ešte keď môžem naraz behať cez tri štáty. V posledné letné dni tohto roka som takto zavítala na naše severozápadné trojmedzie, teda bod, kde sa stretávajú Slovensko, Poľsko a Česká republika.

Rc

na cervenej znacke nad obcou Skalite a v okoli obce pozor. podla obyvatelov sa tam pohybuje medved so znakmi straty plachosti. vedenie obce vydalo varovanie na zvazenie pohybu v blizkom okoli obce a na opatrnost pri pohybe v obci. takyto medved podla zasahoveho timu statnej ochrany prirody nemusi reagovat ani na "protimedvedi" sprej na plasenie medvedov.

Sona

Dik za doplnenie. Mne sa najviac pacila cast Hrcavy za kostolom a dalej k Jaworzynke, a tiez klesanie k Czadeczke. Plus ten kopec, kde su v mape Male Sance.

Martin knor

Ta cervena rastlina je invazivna netykavka zlaznata. Strasna burina. Mozes ju vidiet vsade pri potokoch a riekach, videl som ju uz aj nad Racou pri ceste na Biely kriz. Ale zarasta aj brehy Dunaja a okolie Velkeho Drazdiaku.

Tu je zaujimave, ako rozdielny je raz krajiny u nas, v Polsku a v Cechach. Mne sa najviac pacila ceska cast s Hrcavou. V Polsku je to prilis husto zaludnene a u nas je les, ktory pospatila dialnica.

Male Sance som tiez nenasiel.

Adushka

Soni, to sme sa tam skoro stretli, my sme boli na Trojmedzí 14.9. Inak sme boli dosť sklamaní tým, ako to tam vyzerá. Eurofondy sa využili na vybudovanie lavičiek, mostu, chodníkov, bolo to len pár rokov dozadu, ale na údržbu už financie nie sú a aktuálne je všetko spustnuté, zanedbané, most medzi PL/CZ a SK už neexistuje. Na SK stranu sme ani nešli, bolo po daždi a s Vilmou na hrudi som sa tam nechcela vysypať. Ešte najviac aktivít vidieť asi na poľskej strane. Smutné každopádne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma